Juli 12, 2020

 

postanska 20.06.2020

Veliki dan za Smederevo, a Smederevci postiđeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo i predsednik HBIS Grupe Vang Laniju položili su juče kamen temeljac za izgradnju nove linije Aglomeracije u smederevskoj Železari, ekološkog pogona koji podrazumeva sveobuhvatnu uštedu energije i zaštitu životne sredine.  

Bio je to veliki dan za Smederevo, ali i dan velike sramote za Smederevce. Na margini događaja, kao gost, prisutvovala je i gradonačelnica Jasna Avramović. Nažalost, njen jedini cilj bio je pokušaj političkog pranja svih loših odluka koje joj Smederevci javno zameraju. 

Na sve načine je pokušavala da što bliže priđe Predsedniku Vučiću, kako bi je kamere snimile u njegovom društvu. Sve to pratile su tragikomične situacije i njene rasprave sa obezbeđenjem i protokolom. Smederevci su to gledali i stideli se, ispred važnih gostiju.  

Pre nego što je došao Predsednik, jurcala je kao izbezumljena oko bine i postavljenih novinarskih ekipa, kako bi stvorila privid nekakve svoje važnosti. Nikog u to nije uverila, ali je bar razveselila novinare i kamermane. 
Potom je, širom raširenih ruku i nekulturno glasno, dočekivala zvanice iz Vlade Srbije. Zasutavljali su je rukovanjem i hladnim mimohodom. Potom se gurala da prva dočeka Predsednika Vučića. Protokol ju je "vraćao na mesto" i to je zaista najblaže rečeno.

Jasna vreba

Svi govornici imali su samo reči hvale za sredinu u koju su investirali, za ljude, za radnike, koji su, kako je Vučić naglasio, pokazali najveću želju da Železara opstane. Gradonačelnicu, ako je još uvek tako treba zvati, niko nije ni pomenuo.

Smederevci još pamte karavan Predsednika Vučića i masovni miting na centralnom trgu, posle koga je više od 15.000 ljudi gledalo kako Jasna Avramović, sve u štiklama, trči za automobilom Predsednika, viče i kao šiparica maše i šalje poljupce. Tužno, da tužnije ne može biti.

Last modified on Četvrtak, 25 Juli 2019 09:04

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2