Juli 12, 2020

 

postanska 20.06.2020

ULIZICE VIŠE NE PROLAZE: Jasna na spisku za političku penziju?

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, koja nije bila vlast u zadnjih dvadeset godina samo za vreme provedeno u istražnom zatvoru, ne da neće biti na listi Srpske napredne stranke za izbore planirane 2020. godine, nego se očekuje da se nađe i pred licem pravde, saznaje regionalni portal epodunavlje.

Sagovornica našeg portala iz SNS kaže da su brojni razlozi što Jasna Avramović neće ponovo biti na izbornoj listi ove stranke, jer iza sebe ima isuviše propusta, a najveći se vežu za kapitalne ekonomsko-privredne projekte od izuzetne važnosti za celu Srbiju, a realizovani su u Smederevu, što i jeste osnov za njenu odgovornost. 

Ona objašnjava da je u gradu na Dunavu malo toga urađeno u režiji lokalne samouprave i da su se isključivo realizovali projekti koje sporovodi Država, a koje Jasna Avramović "preuzima i predstavlja kao svoje", kako bi građanima iscenirala svoju lažnu uspešnost.

Neaktivnost lokalne samouprave je Avramovićki lično zamerio i predsednik Vučić, pred novinarima, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Smederevu, a u okviru predsedničkog karavana "Budućnost Srbije", dok je pokušavao da se izbori sa njenim navalentnim, ulizivačkim napadima, koji mu, evidentno, nisu prijali.

- Ne može se oceniti učinak Jasne Avramović kao gradonačelnice, jer ga nema. Njene jedine aktivnosti bile su nekakvi tajnoviti odlasci u Beograd, gde se kao sastajala sa ministrima. Kasnije se saznalo da samo uđe u zgradu Vlade Srbije i sedi sa kafe kuvaricama, a ministre na prepad pokušava da nahvata na vratima, da bi je videli sa njima. Sve u njenoj ličnoj promociji je, izgleda, fikcija, kaže naša sagovornica. 

Ona dodaje da se slično dogodilo i tokom poslednje posete Vučića Smederevu, kada je protokol više puta morao da je zamoli da se skloni, jer je stalno pokušavala da ih zaobiđe i da se po svaku cenu približi predsedniku, samo kako bi se na televizijama videla u kadru sa njim, kako bi građani pomislili da ima Predsednikovu naklonost.

- U svemu tome ima i tragikomičnih elemenata. Smederevo nije imalo opterećenje nasleđa prethodne vlasti, jer je prethodna vlast u Smederevu bila Jasna Avramović, kaže naša sagovornica.

O njenom radu u SNS, naša sagovornica kaže da je Avramovićeva samo svoj pokret građana infiltrirala u najjaču političku opciju, kako bi je kontrolisala iznutra, dok je sve bitne funkcije davala članovima svog pokreta i nipodaštavala članove SNS, zbog čega je iz stranke i decidno zatraženo da podnese ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora.

- Ipak, od nje očekujemo da mirno podrži proces promena u stranci i da ne pravi skandale kojima je vična. A možda i ostvari pretnju da će se, ukoliko ne bude na listi SNS, kandidovati ponovo ispred nekog udruženja građana. SNS ne voli ucene niti poštuje one koji daju čak i najmanji nagoveštaj da će da ucenjuju. Očekujemo da se najzad sabere i dostojanstveno istražnim organima objasni šta je to radila prethodnih godina, kaže naša sagovornica.

Last modified on Petak, 26 Juli 2019 22:36

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2