Maj 31, 2020

Avramovićka ponovo mobinguje, preti i vređa

By Oktobar 13, 2019 0

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, posle par meseci tihovanja zbog intenzivne prismotre nadležnih državnih organa, ponovo je počela da mobinguje prve saradnike, da vređa uličarskim rečnikom i otvoreno preti svima koji ukazuju na njeno nedolično ponašanje. Pitanje je dana kada će opet da posegne i za fizičkim nasiljem.

Ponavljaju se njegi agresivni napadi na službenike, ali i prve saradnike, koji ipak, na sve njene ispade iz kojih "teče" mržnja, odgovaraju smireno i staloženo, jer znaju sa kakvom osobom se suočavaju. Ponašanje Avramovićke menja se po nekoliko puta u par minuta, od opsesivnog smeha do totalne histerije. U tim trenucima, kada je ovlada bes, mogu čuti samo reči nedostojne čoveka. Zaposleni se brinu i zbog činjenice da su se u kabinet Avramovićke vratile "vračare", koje je zaposlila u javnim ustanovama, koje joj svakodnevno "proriču budućnost" i drastično utiču na njene odluke i ponašanje. 

Da podsetimo na slučaj bivšeg zamenika gradonačelnice Bojana Teofilovića, koji je zbog fizičkog napada, kojem su prethodile pretnje fizičkim nasiljem, podneo ostavku sa ove odgovorne funkcije. Teofilović je ostavku podneo jer mu je zdravlje ozbiljno bilo narušeno, zbog psihičke i fizičke torture, mobinga u najgorem obliku, koji Avramovićka, ne birajući sredstva, nekažnjeno sporovodi prema svim zaposlenim u Gradskoj kući.

- Moje zdravlje je ozbiljno narušeno. Zlostavljanje i represija koje ona sprovodi su za svaku osudu. Uz salve psovki i uvreda, ona naređuje kao Hitler i odbija svaki normalan verbalni i neverbalni kontakt. Napadala me je lično, ugrožavala moju reputaciju neosnovanim lažima o mom privatnom životu, ogovarala me i ismevala, uz bolesnu potrebu da ima maksimalnu kontrolu nad mojim životom. Pokušavala je da me uvuče u neke svoje paranoje, a sada znam da nisam jedini kome se to dešavalo, rekao je tada Teofilović.

Teofilović, koji je inače završio Fakultet političkih nauka u Beogradu i ima zavidno iskustvo u radu lokalne samouprave, odlučio je da javno progovori posle ostavke. Kaže da je prvo mislio da u nečemu greši, što se pokazalo netačnim, iako mu je gradonačelnica konstantno spočitavala neodgovornost i greške kojih nije bilo.

- Tražeći razloge za konstantne napade, u jednom trenutku sam i razmišljao u čemu grešim, da li sam zaista odgovoran za radnje u kojima nisam ni učestvovao? To je išlo do te mere da su me drugi izbegavali, kako bi se odbranili od njenog nagomilanog besa i mržnje. Vređala je i psihički uništavala svakog koga bi videla samnom. Njeni pojedini saradnici su takođe učestvovali u mom progonu. Kasnije sam shvatio da sam im velika smetnja, jer nisam odobravao njene odluke koje maksimalno štete Smederevu i građanima. Nisam odobravao odluke koje je donosilo njih par, bez ikakih konsultacija sa bilo kim, odluke zbog kojih će pojedinci sigurno odgovarati, rekao je tada Teofilović.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2