Juli 09, 2020

 

postanska 20.06.2020

OPŠTINA DONIRALA OPREMU DEČJEM I ŠKOLSKOM DISPANZERU

By Novembar 13, 2019 0

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen danas je uručio dvanaest računara, monitora i štampača Dečjem i školskom dispanzeru Doma zdravlja.

- Mi smo tu da radimo sve što je u našoj moći kako bismo poboljšali rad zdravstvenih ustanova u našoj opštini. Pronašli smo način kako da  pomognemo i zaposlenima u zdravstvu, ali i pacijentima, da što brže i kvalitetnije dobiju zdravstvenu zaštitu. Ovde se leče deca i tu nema prepreka i barijera, i svi toga moramo da budemo svesni. Deca moraju da budu prioritet, rekao je Vučen.

vucen1

Prema njegovim rečima, u planu je izmeštanje Dečjeg i školskog dispanzera kao i savetovališta u druge prostorije. Reč je o prostoru Gradske apoteke. 

- Godinu dana aktivno radimo na izradi projekta. Uz pomoć Vlade Republike Srbije i angažovanjem nas u lokalnoj samoupravim koji smo i inicijatori ove ideje, planiramo da sledeće godine realizujemo premeštanje u nove prostorije. Prostorije sadašnjeg Dečijeg i školskog dispanzera dugo nisu sanirane, a uslovi za rad u postojećem prostoru, u koji  dolaze deca, nisu zadovoljavajući, naglasio je Vučen.   U ime Doma zdravlja, na donaciji se zahvalila direktorka ove ustanove, dr Ivana Đurđević Starović. 

vucen2

– Nadam se i verujem da ovo nije jedina donacija koju će lokalna samouprava obezbediti Domu zdravlja. Veujem  da će prepoznati potrebe i drugih službi kao što su opšta praksa i ginekologija, kojima je takođe neophodna nova oprema, rekla je dr Starović.

U narednom periodu planirana je donacija opreme i za druge službe Doma zdrvalja. Predsednik Vučen je istakao da će se, pored adaptacije Opšte bolnice „Stefan Visoki“, koja bi trebalo da počne iduće godine, tražiti i adekvatno rešenje i za rekonstrukciju Dom zdravlja.

– Pored nagomilanih problema sa kojima smo se susreli u našoj opštini, pokušavamao svakoga dana da neki od njih prevaziđemo. Nadamo se da će nam iduća godina, što se tiče projekata, biti uspešnija od ove i da ćemo, uz pomoć Vlade Srbije, uspeti da uradimo još više, istakao je Vučen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2