April 10, 2020

EKSKLUZIVNO: Palanka dobija izlaz na autoput Vožd Karađorđe!

By Decembar 26, 2019 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle otvaranja rekonstrisanog puta Smederevska Palanka - Velika Plana, saopštio je da će opština Smederevska Palanka, koja je dugo godina bila u izuzetno teškoj situaciji, dobiti i direktan izlaz na autoput Vožd Karađorđe, koji će spajati koridore 10 i 11.

- Ovo je izuzetna vest za sve Palančane, koji znaju da je Predsednik Srbije ispunio svako obećanje koje im je dao. Direktan izlaz na autoput Vožd Karađorđe nije jedino što će se graditi. Rekonstruisaće se i put od Palanke ka Mihajlovcu, do Vlaškog dola, što obuhvata Bulevar Crvene Armije, deonicu kroz selo Grčac i sve do kraja teritorije naše opštine, u ukupnoj dužini od 13.5 kilometara. Takođe, dobićemo i potpuno novu deonicu sa tri brze trake ka opštini Rača, kao i kompletnu deonicu puta od Palanke, kroz Stojačak i Baničinu, ka Rači, saopštio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen. 

Šumadijski koridor, čiju je izgradnju najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povezaće centralnu i istočnu Srbiju, a nosiće ime po vođi Prvog srpskog ustanka Voždu Karađorđu.

Dva kraka ovog koridora počinjaće u Lajkovcu i Mladenovcu, spajaće se u Aranđelovcu, odakle će se voziti preko Topole i rodnog sela vožda Karađorđa Petrovića - Viševca ka Rači kod Kragujevca, a zatim preko Svilajnca i Despotovca do Bora. Na taj način "Vožd Karađorđe" spojiće i koridore 10 i 11.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2