Print this page

U Smederevskoj Palanci otvoren moderni centar javne uprave

By Januar 23, 2020 0

Opština Smederevska Palanka, do pre samo dve godine, mogla je da proglasi bankrot. Do pre samo dve godine imali smo dvanaestočasovne restrikcije vode, nismo imali uličnu rasvetu, kolovozi i trotoari bili su nam razoreni, rekao je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen na otvaranju impozantnog novog centra javne uprave.

- Bili smo zaduženi više od tri milijarde dinara. Račun budžeta Opštine bio je u neprekidnoj blokadi više od šest godina. Bukvalno, Smederevska Palanka je bila zaboravljena. Kao da nismo postojali na karti Srbije. Danas smo otvorili jedan od najsavremenijih i najlepših javnih upravnih centara u Srbiji. Veliku zahvalnost dugujemo Predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, uz čiju pomoć i veru smo se i izdigli iz pepela, rekao je Vučen.

sp1

On je istakao da veliku zahvalnost duguju i Vladi Republike Srbije na čelu sa Premijerkom Anom Brnabić, u čijem je sastavu i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kojim rukovodi ministar Branko Ružić.

- Veliku zahvalnost dugujemo potpredsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koordinatoru za Podunavski okrug, gospodinu Branku Maloviću, koji nam je u svakom trenutku bio velika podrška i verovao da zajedničkim zalaganjem i marljivim radom možemo da ostvarimo ciljeve koje smo sebi postavili, a koji su nam do pre samo dve godine činili nedostižnim, rekao je Vučen.

On je i obavestio sugrađane da su na radnom sastanku sa ministrom Ružićem dogovorili podršku za još kapitalnih projekata, koje će u ovoj godini sprovesti i još više podići standard Smederevske Palanke. 

- Projekat koji bih izdvojio kao najvažniji, jer se tiče naših najmlađih sugrađana, jeste kompletna rekonstrukcija i obnova centralnog vrtića "Petar Pan" u Smederevskoj Palanci, rekao je Vučen.