Januar 27, 2021

 

postanska 30.10

RIK obustavila izborne aktivnosti, danas sastanak lidera stranaka sa predsednikom Vučićem

Sve izborne radnje za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji se prekidaju dok je na snazi odluka o vanrednom stanju, odlučila je sinoć na sednici Republička izborna komisija.

 To znači da će po prekidu vanrednog stanja biti utvrđeni novi rokovi za sprovođenje izbora, ali i da će sve do sada sprovedeno u izbornom procesu imati pravnu snagu.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da se ovim rešenjem privremeno zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem virusa i da će on biti nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja.

Do sada je RIK proglasio devet izbornih lista, a poslednje su stigle kandidature Zavetnika Milice Đurđević Stamenkovski i koalicije Stranke pravde i pomirenja i Demokratske partije Makedonaca – “Samo pravo”.

Time je, osim SNS, SPS, SVM, SRS, Spas, POKS i Ujedinjene demokratske Srbije, do sada devet partija ušlo u izbornu trku za nove mandate u Skupštini Srbije.

Nove informacije o tome u kom pravcu će ići izborni tok znaće se danas posle sastanka predstavnika stranaka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u Palati “Srbija”. Dok traje vanredno stanje, parlament je u stalnom zasedanju, a izbori u tom periodu ne mogu biti održani.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2