Januar 19, 2021

 

postanska 30.10

I heroj Slava pomaže sugrađanima u Velikoj Plani

Profesor fizičkog vasitanja u OŠ "Akademik Radomi Lukić" u Miloševcu, Slavoljub Stojadinović, svakodnevno pomaže svojim starijim sugrađanima u Velikoj Plani, tako što se priključio volonterskoj mreži i raznosi lekove.

Stojadinović je, 22. novembra prošle godine, uspeo da razoruža Gorana Todorovića (46) koji je sa automatskom puškom, torbom punom ekploziva i sa 450 metaka, ušetao u odeljenje četvrtog razreda s pretnjom da će učenike držati kao taoce. Niko od učenika nije povređen.

Heroj Slava dobio je Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete za 2019. godinu. Predsednik Republike Aleksandar Vučić povodom Dana državnositi, odlikovao je profesora Stojadinovića zlatnom medaljom za hrabrost. 

slava1

A Odlukom ministra prosvete, tada profesor fizičkog vaspitanja u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani Slavoljub Stojadinović, kao zahvalnost zbog viteškog čina, osim ordena za hrabrost, dobio je i stalni posao. 

Ugovor o radu Stojadinoviću je uručen posle skoro dve decenije rada na određeno vreme. On je dobio zaposlenje u OŠ "Akademik Radomir Lukić" u Miloševcu.

I u ovim danima vanrednog stanja, kada je ceo Svet pogođen pandemijom virusa Covid-19, heroj Slava pokazuje svoju ljudsku veličinu.

Last modified on Utorak, 24 Mart 2020 09:57

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2