April 02, 2020

Počela dezinfekcija stambenih zgrada u Palanci

Preduzeće „Niskogradnja“, prema odluci komandanta Štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci, predsednika opštine Nikole Vučena, započelo je juče dezinfekciju svih zgrada u Smederevskoj Palanci. 

- Doneli smo odluku da se, narednih dana, izvrši dezinfekcija ulaza svih zgrada u gradu. Dve ekipe su od juče na terenu i dezinfikuju stepeništa, hodnike, gelendere, liftove, prekidače  i prilaze do ulaza u stan. Dezinfekcija se vrši hlorom, u razmeri koja je predviđena za zatvorene stambene prostore, rekao je Vučen. 

dez2

Vučen dodaje da, ukoliko stanari osete miris, ne treba da se brinu, jer se koriste sredstva koja ne štete ljudima i okolini.  

- S obzirom na vremenske prilike i da su kolovozi mokri, nema svrhe vršiti dezinfekciju ulica. Zato smo sve resurse usmerili na dezinfekciju unutrašnjih prostora. Tretiranje se vrši ručnim pumpama, odnosno prskalicama za voće. Atomizere koje imamo, zbog izduvnih gasova, ne smemo da koristimo u zatvorenom prostoru. U naredna tri do četiri dana, biće dezinfikovani svi ulazi zgrada u Smederevskoj Palanci, objasnio je Vučen.

On je, takođe, istakao da lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije rade sve kako bi sprečili širenje korona virusa.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2