Oktobar 29, 2020

 

postanska 20.06.2020

VUČIĆ: Najteža odluka o otvaranju škola

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u intervujuu TV Prva da će najteže biti sa otvaranjem škola i da je pitanje kada će ta odluka moći da se donese.

  • Tu smo svi saglasni, ali se nadamo da emo da u relativno kratkom vremenskom periodu da krenemo u značajnije otvaranje fabrika, ugostiteljskih objekata i onih objekata u kojima nema masovnijih okupljanja, rekao je predsednik.

Kao drugi uslov za ukidanje vanrednog stanja, Vučić je rekao da je Predrag Kon naveo da je potrebno da imamo dve nedelje od trenutka u kojem će broj zaraženih biti ispod određenog nivoa. Dodao je da on ne zna koji je to nivo i da neće on ili Vlada da donose tu odluku, nego struka.

  • Počinje ekonomska trka i moramo da budemo uspešni, rekao je Vučić i napomenuo da je sino imao sastanak sa Anom Brnabić, Jorgovankom Tabaković i Sinišom Malim.

Kaže da su razmatrali da li će osim ekonomskih mera tražiti i pomoć MMF.

Neće biti smanjenja plata i penzija

Predsednik je rekao da trdi da neće biti smanjenja plata i penzija, čak i ukoliko se dogodi najgora opcija a to je da se otvorimo tek u junu.

  • I u toj najgoroj opciji tvrdim da ćemo uspeti, bez obzira koliko teško bilo, a teško je, naveo je Vučić.

Dodao je da su prihodi umanjeni a rashodi uvećani i da samo na testove ode 20 do 30 miliona evra.

  • Nećemo da smanjujemo plate u javnom sektrou i penzije, gledaćemo da i privatnom sektoru mnogo pomognemo kroz mere koje smo najavili, kaže Vučić.

Na pitanje kada bi mogli da budu održani izbori rekao je da ne može sada time da se bavi i da ne može da se seti ni koliko je dana kampanje prošlo a koliko je ostalo.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2