Januar 27, 2021

 

postanska 30.10

SMEDEREVSKA PALANKA: Asfaltirane ulice Alekse Dudića i Save Kovačevića

Posle decenija čekanja, asfalt dobili stanovnici dela Ulice Alekse Dudića u Mesnoj zajednici Donji Grad, u Smederevskoj Palanci. Asfaltom je presvučen kolovoz u dužini od 400 metara a za to je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 5.500.000 dinara.

Nov asfalt dobili su i Palančani koji žive u Ulici Save Kovačevića. Pre asfaltiranja, na deonici dugoj oko 300 metara, zamenjena je kompletna vodovodna mreža. Vrednost radova je oko 6.000.000 dinara.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen ističe da je nerazvijena šumadijska opština ove godine za asfaltiranje izdvojila 120 miliona dinara.

- U toku su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju još pet gradskih ulica.  U pitanju su ulice Čuburska, Ive Lole Ribara, Đure Salaja, Svetozara Markovića i Vase Pelagića. Završetak radova u ovim ulicama će u znatnoj meri olakšati odvijanje saobraćaja u Palanci, kaže Vučen.

Vučen objašnjava da su palanačke ulice u tako lošem stanju da se često pita da li njegovi sugrađani uopšte imaju živaca da se podsećaju ko je za to kriv.

- Nekim ulicama je teško proći. Toliko su urnisane da imate osećaj kao da vozite reli kroz Saharu. Rupa do rupe. Uz zdušnu pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Vučića, menjamo situaciju na bolje. Ali, iskreno, ponekad se plašim da moji Palančani možda nisu zaboravili kako je bilo do pre nekoliko godina. Decenijama na asfaltiranju ulica nije rađeno skoro ništa. Kad je SNS preuzela odgovornost za vođenje opštine, zatekli smo dug od oko 24 miliona evra. To znači da smo dugovali tri godišnja budžeta. Grad je bio u mraku, mesecima smo živeli sa restrikcijama vode. To nam je u amanet ostavila vladavina DS i SPS, kaže Vučen.

U decembru prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić u saobraćaj je pustio potpuno rekonstruisan put Smederevska Palanka – Velika Plana, u dužini od 13 kilometara.

- Za obnovu ove saobraćajnice Vlada Srbije je izdvojila pet miliona evra. Ne moram da objašnjavam koliko je to Palanci olakšalo izlaz na auto-put. Zahvalni smo državi, ali očekujemo i rekonstrukciju puta od Palanke do Mihajlovca i požarevačke petlje. Naravno, borićemo se i da dobijemo direktan izlaz na auto-put Beograd-Niš, kaže Vučen..

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2