April 05, 2020
ePodunavlje

ePodunavlje

Ministarstvo za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, po ovlašćеnju prеdsеdnicе Vladе Rеpublikе Srbijе Anе Brnabić, tokom vanrеdnog stanja, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisaćе i vršićе izdavanjе dozvola za krеtanjе u vrеmе policijskog časa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je carinsko skladište Milšpeda gde se nalazi veliki broj respiratora, oksigenatora, zaštitnih naočara, zaštitni viziri, antivirusne maske n95, hirurške maske i rukavice.

Patrijarh Irinej, pošto je čuo za odluku državnog vrha o policijskom času koji će početi u subotu u 13 časova i trajati sve do ponedeljka ujutru, uputio je hitan akt svim arhijerejskim namesnicima.

Teorija zavere u kojoj se ističe da su repetitori 5G mreže doprineli širenju koronavirusa u svetu, smatra se lažnom vešću i glupošću, saopštili su britanski mobilni provajderi, nakon što su stubovi repetitora u nekim delovima zemlje zapaljeni, a u pojednim gradovima bilo je i napada na inženjere.

Beba stara dva meseca pronađena je jutros mrtva u stanu u Smederevskoj Palanci, piše kurir.rs.

Još pet osoba preminulo je u Srbiji od virusa Covid-19. Ukupno, do sada, preminule su 44 osobe. Neodgovorni i dalje šetaju.

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da se privodi kraju nabavka respiratora i zaštitne opreme.

Rodoljub Stanimirović, član Štaba za vanredne situacije Smederevske Palanke i zamenik predsednika Skupštine, zahvalio se Trgovinskoj radnji KISS" Azanja, firmama Voćar S&M Palanka doo, živinarskoj farmi Mikros Union iz Selevca i Vesna Sokovi Azanja na donaciji za socijalno najugroženije meštane Azanje.

Zdravstvene ustanove u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj plani zahvalile su se Fudbalskom savezu Podunavskog okruga na donaciji u vidu maski, koje su medicinskim radnicima uvek preko potrebne u ovoj situaciji.

Srbija je adekvatno odgovorila na epidemiju korona virusom i relativno brzo je stavila na snagu mere koje su potrebne, rekao je danas Marijan Ivanuša iz Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da je naša zemlja vrlo brzo uspela da obezbedi i medicinsku opremu do koje se sada teško dolazi.

Strana 1 od 154

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2