Juni 14, 2024
ePodunavlje

ePodunavlje

Gradski odbor Srpske napredne stranke Smederevo najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje opozicije i njihovo besramno pozivanje ljudi na ulice kao odgovor na tešku tragediju koja je zadesila Srbiju. Prenosimo Vam njihovo saopštenje:

Grad Smederevo podseća građane da se porez na imovinu plaća kvartalno tokom godine, a dospeće svake rate je sredinom kvartala. 

Drugi kvartal za tekuću godinu dospeva za plaćanje 15. maja 2023.godine. Svi građani mogu do ovog datuma da izmire svoje obaveze bez obračuna zatezne kamate. Za sve uplate posle ovog roka zaračunavaće se zatezna kamata koja iznosi 16% na godišnjem nivou.

Visina druge rate poreza na imovinu utvrđena je u rešenju o utvrđivanju poreza za 2022.godinu. Sa izmirivanjem druge rate potrebno je izmiriti i eventualna dugovanja ukoliko postoje kako bi se izbegao postupak prinudne naplate.

Obveznici poreza na imovinu mogu stanje svojih obaveza da provere u Lokalnoj poreskoj administraciji svakog radnog dana u periodu od 7,30 – 15,30 časova lično ili putem telefona 026/613-269.

Neprijavljena imovina podleže kažnjavanju

Pozivamo sve građane koji do sada nisu podneli poresku prijavu za plaćanje poreza na imovinu ( objekti i zemljište ) da to učine u najkraćem roku obzirom da neprijavljivanje imovine predstavlja poreski prekršaj iz člana 180. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Policija je u Vranovu kod Smedereva isključila iz saobraćaja dvadesettrogodišnjeg muškarca koji je upravljao automobilom marke "reno klio" sa 4,82 promila alkohola u organizmu.

Na međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu zvanično je otvorena nautička sezona uplovljavanjem kruzera "Vivaldi" sa blizu 200 putnika iz Francuske, Kanade, Australije, Španije i Meksika.

Sa žaljenjem moramo reagovati na nedavne izjave Dragana Vidakovića, koji je javno izrazio želju za smrću predsednika Srbije. Ovo je ozbiljan i neprihvatljiv čin, koji u potpunosti krši moralne i etičke standarde našeg društva, saopštio je Opštinski odbor Srpske napredne stranke Velika Plana. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Sloboda govora je važna, ali sa slobodom dolazi i odgovornost. Govor mržnje i pozivi na nasilje nikada ne smeju biti tolerisani, pogotovo kada dolaze od javnih ličnosti.Takve izjave ne samo da štete imidžu Srbije, već i podrivaju osnovne principe naše demokratske države.

Kao društvo, moramo zajednički da osudimo ovakve izjave i da ih smatramo nedopustivim. Pozivamo sve građane da se pridruže u osudi takvog govora i da se bore protiv bilo kakvog oblika nasilja i netolerancije.

Nadamo se da će nadležne institucije adekvatno reagovati na ovaj slučaj i da će kazniti svakog ko se ogreši o naše osnovne vrednosti. Srbija je zemlja koja poštuje zakone i demokratske principe, i ne smemo dozvoliti da se takvi principi ikada dovedu u pitanje.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Smederevo najoštrije osuđuje priželjkivanje smrti predsednika Aleksandra Vučića.

U okviru Dana opštine Velika Plana danas se održao Etno dan. Tema Etno dana bila je “Proleće u mom selu”. Etno dan je okupio čak oko 200 učesnika. 

Predsednik opštine Igor Matković danas je u Palati Srbije potpisao ugovor za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje u 2023. godini po osnovu javnog konkursa koji je sprovelo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Grad Smederevo i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su danas dva ugovora.

Grad Smederevo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisali su Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti u vrednosti od 10.663.359 dinara.

Strana 1 od 315

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2