Februar 23, 2024

Stravična nesreća u Smederevu

U direktnom sudaru dva automobila, na Kolarskom putu u Smederevu, poginuo je Nikola P. (62) iz ovog grada, dok je njegov desetogodišnji sin K. P. teško povređen i u kritičnom stanju je prebačen u Urgentni centar u Beogradu.

Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo kada je "opel kadet" kabriolet, u kom su bili Nikola i njegov sin, krenuo u preticanje dva vozila preko pune linije. Tom prilikom kabriolet, koji je vozio Nikola, direktno je udario u "mazdu", u kojoj je lakše povređen stariji bračni par.

- Kabriolet se nakon sudara odbio i udario u betonski stub. Od siline udarca vozač je ispao iz vozila, isprevrtao se po putu i na mestu poginuo. Dečak je ostao u kabrioletu i davao je znake života kad su stigli policajci i hitna pomoć, priča očevidac.

Iako se na ovom putu, na nizbrdici, ne vide tragovi kočenja, očigledno je da je u pitanju bila velika brzina.

U smederevskom osnovnom tužilaštvu rekli su da je istraga još u toku.

- Imamo izjave očevidaca, ali ćemo sve proveriti i na snimcima kamera, kojih ima na ovoj deonici. Takođe, treba da utvrdimo da li je nastradali muškarac, koji je upravljao kabrioletom, eventualno bio pod dejstvom alkohola ili narkotika i kolikom se tačno brzinom kretao na ovom mestu gde nije dozvoljeno preticanje - navode u osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

Kako je potvrđeno u smederevskoj bolnici, bračni par iz "mazde" nije životno ugrožen, ali dečak K. P. jeste.

- Dečak ima povrede glave i prelom butne kosti i on je zbog težine povreda prevezen u beogradski Urgentni centar, gde se lekari bore za njegov život - naveli su u smederevskom zdravstvenom centru.

Izvor: Informer.rs

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2