Juni 14, 2024

Željko Knežević iz Velike Plane 20 godina na poternici Interpola zbog tuđeg zločina

By Decembar 20, 2017 0

Željko Knežević (46) iz Oćustava kod Knina, koji sada živi u Velikoj Plani, već dve decenije nalazi se na poternici Interpola, zbog zločina koji je počinio neko drugi.

Njega je Županijski sud u Zadru u odsustvu osudio na 20 godina robije zbog navodnog ubistva. U presudi piše da je Knežević, predratni radnik u kninskoj Tvornici vijaka, za vreme rata, kao stražar u vojnom zatvoru u Kninu, tukao zarobljene Hrvate. Jednog je, navodno, pretukao toliko brutalno da je ovaj na kraju podlegao povredama i preminuo.
A istina je da Knežević sa tim slučajem, ako se on uopšte i dogodio, nema nikakve veze. Niti je mogao da ima.
- Nikad, ni pre, ni za vreme rata, nisam radio kao čuvar u kninskom ili nekom drugom zatvoru – kaže Željko. – Nikad nisam bio pripadnik vojne policije Srpske vojske Krajine, u čijoj nadležnosti je bio vojni zatvor u Kninu. To mogu da potvrde stotine svedoka, i Srba i Hrvata, a može i da se proveri u arhivi Srpske vojske Krajine. Na kraju krajeva, nikad u životu nisam nogom kročio ni u jedan vojni ili civilni zatvor. 
Knežević ističe da u ratu nikada nije imao ni jedan kontakt sa zarobljenim Hrvatima, pa i da je hteo nije mogao da počini zločin koji mu se pripisuje. Sumnja da je žrtva pravosudne srpsko-hrvatske mafije, koja je u njegovom slučaju namerno izvršila zamenu identiteta. 

Više pročitajte na portalu Srbijadanas.com

 

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2