Decembar 10, 2023

"Violinista na krovu" – spektakl u prestonom gradu

Četvrti ambijentalni festival "Teatar u Tvrđavi" u subotu je svečano otvorio mjuzikl "Violinista na krovu". Predstava u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta oduševila je smederevsku publiku, a preko 800 gledalaca uživalo je u spektaklu koji mogu da prirede samo zidne citadele Despota Đurđa.

Atila Bereš, režiser mjuzikla, na zabavan način predstavlja sudbinu siromašnih Jevreja u carskoj Rusiji. Važan element dela je muzika zasnovana na narodnom melosu ruskih i poljskih Jevreja tog doba.

U prepunom Malom gradu, na otvaranju Festivala, Jelena Stajkovac i Zoran Maksimović zahvalili su se organizatorima festivala, Centru za Kulturu Smederevo i gradonačelnici Jasni Avramović.

U nedelju, posetioci festivala bili su u prilici da prate porodični mjuzikl za decu i odrasle "Vilinska zavrzlama". U ponedeljak Mali grad ugostio je članove pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, sa predstavom "Ruža uvela". Komad je napisala Jelena Mijović prateći motive, likove i radnju iz proze Bore Stankovića oslanjajući se na pripovetku "Ruža uvela".

- Ovo je predstava o nekadašnjim ljudima u današnjem svetu, navodi ona.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2