Decembar 10, 2023

KONJIČKE TRKE U LOZOVIKU: Pobednici dorat Petit Four Spin i jahač Dejan Petrović

Na hipodromu u Lozoviku održane su kasačke konjičke trke u kojima se više 40 konja nadmetalo u šest kategorija.

U glavnoj trci dana, nadmetanju na 1.600 metara za grla starija od tri godine, pobedio je dorat Petit Four Spin, vlasništvo Nebojše Vujičića iz Beograda, sa jahačem Dejanom Petrovićem. Druga je bila Intera Zorana Petrovića iz Cerovca, koju je jahao vlasnik, dok je treće mesto pripalo doratu Herkulu, vlasništvo Horvata Evelina iz Drljana, sa jahačem Miodragom Pantićem.
Džokej Dejan Petrović bio je najuspešniji i u trci na 1.600 metara za grla od tri godine i starija koja su na dosadašnjim takmičenjima skupila 4.000 bodova, a u kojoj je jahao kobilu Jessie Vladana Pašića iz Miloševca.
U grupi za grla od tri godine i starija domaćeg odgoja sa skupljenih do 1.500 poena, u kojoj se na stazi dugoj 1.600 metara nadmetalo čak 11 konja, pobedila je alatuša Aprilia vlasnika Radomira Stamenkovića iz Starčeva, sa jahačem Miodragom Pantićem.
U kategoriji konja od tri godine starijeg odgoja koji su skupili manje od 300 poena prvi su na cilj stigli dorat Grenland, vlasništvo Animal Trade Racing Teama iz Zmajeva i jahač Dobrica Stojković.
U prvoj grupi na 2.100 metara za ženska grla od tri godine i starija upisana u kružnu trku Tour Trotteur Francais 2018. najbrža je bila Usselle Du Loir Marka Jozića iz Sombora, koju je jahao Đena Jozić, dok su u drugoj grpi pobednički pehar osvojili Dona vlasnika i jahača Aleksandra Radovanovića iz Trnovča.
Organizator nadmetanja je bio Konjički klub „Lozovik“, a pokrovitelji opština Velika Plana i MZ Lozovik. 
Autor: Dušan Marić

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2