Oktobar 01, 2023

SMEDEREVSKI VESLAČI SA PET POSADA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

By Septembar 12, 2019 0

Veslački klub Smederevo će na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore, koje će predstojećeg vikenda biti održano u Beogradu, imati predstavnike u pet posada.

Prvog dana na regatnoj stazi na Adi Ciganliji Nikola Soldatović će veslati u kombinovanoj posadi četverca bez koji je veslao u Tokiju. Jedina izmena je nastup Todora Stankovića umesto Dušana Stefanovića. U poslednjoj trci prvog dana ogledaće se kadetski osmerci. Boje VK Smedereva braniće Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović. Drugog dana na regatnu stazu prve izlaze Milica Mladenović i Milka Zdjelar koje će nastupiti u kombinovanom četverac skulu sa devojkama iz Čuruga i Partizana. Nakon toga do što boljeg plasman pokušaće da dođe kadetski četverac u sastavu Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović. U trkama osmeraca naša zemlja će imati dva čamca. U prvom, reprezentativnom će veslati Nikola Soldatović dok će u drugom van konkurenciji nastupiti četvorica smederevskih veslača Miroslav Jovanović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Konstantin Šujić – saopštavaju iz ovog kluba.

Podsećaju da su prošle godine smederevski veslači na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu osvojili dva srebra i četiri bronze.

SDN

foto: VK Smederevo

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2