Novembar 28, 2023

STRELJAŠTVO: Niko do 180 krugova

U poslednjem, sedmom kolu 12. Smederevske lige u streljaštvu niko od strelaca nije uspeo da stigne do rezultata od 180 krugova. Najbliži je bio Novica Petrović, sa 179 krugova. Tijana Usanović je bila najbolja seniorka sa 176 krugova. I njihove ekipe su takođe, trijumfovale u ovom kolu: „Juteks“ i „Aranđelovac“, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

Da li su se strelci umorili zbog ubrzanog tempa lige, koja se pucala tokom celog juna svakog petka, ili je sedmo kolo bila poslednja šansa da se osvoji medalja i plasman u finale, tek nijedan rezultat nije dostigao 180 krugova, odnosno prosek 9, čemu većina učesnika i teži. Ruka je zadrhtala i fovoritima. Tako je kod seniora u sedmom kolu 12. Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom trijumfovao Novica Petrović iz „Juteksa“ sa 179 krugova. Najstarijem aktivnom smederevskom strelcu, koji ove godine proslavlja pola veka u ovom sportu, ipak je i ovaj rezultat bio dovoljan da osigura 12. uzastopnu titulu pobednika lige. Krug manje na drugom mestu imao je Nikola Simić iz ekipe „Kore Mig“. Čak četiri strelca su imala rezultat od 177 krugova, a sa najboljom poslednjom serijom treće mesto je zauzeo Dejan Petrović, takođe član ekipe „Juteks“. „Juteks“ je pobedio i u ovom kolu sa 530 krugova i sa ukupno 6 pobeda u sedam kola više nego ubedljivo je osvojio i ekipnu titulu pobednika lige. To im je treća uzastopna a četvrta ukupno, jer su pobedili i 2016. u osmoj ligi. Drugi je bio Streljački klub „Aranđelovac“ sa 521 krugom, a treće „Kore Mig“ sa 513 krugova. Ukupno se takmičilo 29 seniora i 10 ekipa.
Tijana Usanović iz SK „Aranđelovac“ pobedila je u ovom kolu sa 176 krugova i definitivno je ekipni pobednik ove lige. Odbranila je prošlogodišnju titulu. Drugi najbolji rezultat kod seniorki zabeležila je Jelena Tasić iz „New Pressa“ sa 174 kruga. Nevena Janković iz Aranđelovca i Marija Aničić iz „New Pressa“ imale su krug manje. Jankovićevoj je pripalo treće mesto zbog bolje poslednje serije. „Aranđelovac“ je pobedio i ekipno, sa 521 krugom i oni su i ekipni pobednici 12. lige, preuzevši titulu od favorizovane ekipe „New Press“, posle tri uzastopne titule, a imaju ih 4 ukupno, uključujući i prvo mesto u sedmoj ligi 2015. Aranđelovčankama je ovo druga ekipna titula, posle one 2016. u osmoj ligi. „New Press“ je u ovom kolu bio drugi sa 512 krugova, a treća Streljačka družina „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 484 kruga. Ukupno se takmičilo 19 seniorki i 6 ekipa.
U toku sledeće sedmice organizacioni odbor 12. Smederevske lige u streljaštvu proglasiće zvanične rezultate i odrediti datum za finale, odnosno deveti Smederevski kup, u kome nastupa po 8 najboljih seniora i seniorki iz pojedinačnog plasmana. Prema planu koji je predložen, posle pauze izazvane epidemijom virusa korona, ovo takmičenje bi trebalo biti održano sledećeg petka, 3. jula, navode iz Streljačke družine Smederevo.

Last modified on Nedelja, 05 Juli 2020 14:21

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2