Novembar 28, 2023

STRELJAŠTVO: Dve medalje u 2. kolu Kupa Srbije

Kadeti Streljačke družine „Smederevo“, Natalija Jovanović i Lazar Subotić, osvojili su dve bronzane medalje na drugom kolu Kupa Srbije u Novom Sadu, saopštavaju iz ove sportske organizacije.

 Takmičarska sezona za kadete Streljačke družine „Smederevo“, posle pauze zbog epidemije virusa kovid-19, nastavljena je prošle subote i to vrlo uspešno. Na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano u Novom Sadu, osvojene su dve bronzane medalje u disciplini trostav vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca). Lazar Subotić je do medalje došao sa 574 kruga. Pobedio je Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 594 kruga, a drugo mesto je osvojio Nikola Adamović iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 582 kruga. Nastupilo je 6 kadeta.
Najbolji rezultat od smederevskih kadetkinja imala je Natalija Jovanović, koja je bronzanu medalju osvojila sa odličnih 585 krugova. Zlatna medalja pripala je Anji Knežević iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ sa 594 kruga, a srebrna Tamari Đapić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda sa 590 krugova. Naše druge dve kadetkinje plasirale su se na peto, Anđela Radojičić sa 582 kruga, a Ivona Bojić na deveto mesto sa 562 kruga. Nastupilo je 17 kadetkinja.
Svi naši strelci u ovom kolu su osvojili i bodove za učešće na finalu Kupa Srbije.
Treće kolo Kupa SSS održaće se 11. i 12. jula na istom mestu. Nastupilo je 17 kadetkinja.

Last modified on Nedelja, 05 Juli 2020 14:20

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2