Juli 14, 2024

Jovan Beč izabran za gradonačelnika Smedereva

Jovan Beč, diplomrani inženjer menadžmenta, izabran je za za novog gradonačelnika Smedereva, na predlog novoizabranog predsednika Skupštine Grada Smedereva Vesne Kiš. Za zamenika gradonačelnika izabrana je Marija Marković Stavrić, za zamenika predsednika Skupštine Branče Stojanović, a za sekretara Skupštine Goran Milentijević.

Za nove članove Gradskog veća iazbrani su Miloš Tomović, Saša Branežac, Dejan Milenković, Jovana Lukić, Marina Tirnanić, Časlav Ilić, Aleksandra Mitić, Branislav Drobnjaković, Slaviša Stošić i Dragan Stanić.

Jovan Beč je osnovnu školu pohađao u Vranovu, Srednju veterinarsku školu završio je u Požarevcu, a zatim je diplomirao na Fakultetu za menadžment. Profesionalno se bavio fudbalom. Završio je i Višu trenersku školu u Beogradu. Obavljao je funkciju rukovodioca u JKP "Komunalac", dugogodišnji je član Gradske izborne komisije, direktor je JKP "Parking servis", Predsednik je Fudbalskog saveza Podunavskog okruga i direktor FK "Smederevo".

- Pre svega želeo bih da se zahvalim mojoj Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju. Izuzetna mi je čast, ali i velika odgovornost da obavljam funkciju gradonačelnika Smedereva. Daću sve od sebe da, zajedno sa saradnicima i svima vama, ostvarim zacrtane programske ciljeve. Obećavam da ću vredno raditi i biti posvećen poslu, da ni jedan dan neće biti izgubljen, na svakom mestu i u svakom trenutku boriću se za naš grad, kako bi se on još brže i bolje razvijao u svim segmentima, istakao je Beč u obraćanju sa skupštinske govornice.

Beč se zahvalio dosadašnjoj gradonačelnici Jasni Avramović na svemu urađenom za grad u prethodnom periodu i dodao da je ostavila neizbrisiv trag. Potom joj je poželeo puno uspeha u daljem radu, na novoj odgovornoj funkciji koju će obavljati u budućnosti. 

- Grad Smederevo mora i dalje da se razvija. Pred nama je mnogo novih izazova. Realizacija mnogih zahtevnih projekata kako bismo unapredili kvalitet života građana u svim oblastima. Smederevo je značajan grad ne samo na mapi Srbije već i u Evropi. Raspolaže sa velikim razvojnim potencijalima. Na nama je da radimo, da sve naše vizije, i postavljene ciljeve sprovedemo u delo. Niti jedna oblast ne sme biti zapostavljena, ni jedno naselje ne sme biti manje važno od onog drugog. Kada to kažem mislim i na grad i na sela. Nastavljamo sa izgradnjom infrastrukture. Kada kažem infrastruktura, ne mislim samo na asfalt, već na kompletno uređenje, kako gradskih tako i seoskih naselja, istakao je Beč.

On je, govoreći o privredi Smedereva, posebno istakao veliko angažovanje i pomoć Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pre svega na rešavanju probema železare i u dovođenju stranih investitora. 

- Da nije toga bilo, više hiljada ljudi ostalo bi bez posla. U narednom periodu radićemo na daljem unapređenju privrednog ambijenta kako bi se stvorili uslovi za dolazak novih investitora. Investicije znače nova radna mesta, veće prihode za naš grad, više sredstava za dalja ulaganja u sve sfere društva, naglasio je Beč. 

Govoreći o turizmu, novi gradonačelnik Smedereva najavio je početak realizacije izmeštanja pruge iz centra grada, što je jedan od preduslova za dalji turistički razvoj, a potom je istakao i važne projekte uređenja priobalja. Potom je govorio o podizanju životnog standarda svih građana.

- U narednih četiri godine, u fokusu će nam biti svi naši sugrađani. Kako mladi tako i oni najstariji. Proširićemo kapacitete vrtića. Neće biti više listi čekanja. Unapredićemo i proširiti program vantelesne oplodnje, ali i pomoći mladim bračnim parovima. Neće biti zapostavljeno ni zdravstvo. Tu pre svega mislim na dodatno renoviranje i uređenje zdravstvenih ustanova. Školstvo, kultura, sport i omladina su naši prioriteti. Pred nama je težak zadatak, važno je da ga ispunimo kao tim. Ja u naš tim verujem, verujem da ćemo ostvariti dobre rezultate. Na kraju rezultati su ti koji će jedini svedočiti o našim uspesima. Želim još jednom da se zahvalim svima na ukazanom poverenju. Kao gradonačelnik biću tu za svakog našeg sugrađanina, jer mi smo tu zbog vas i važno nam je da zajedno nastavimo da gradimo naš grad, rekao je Jovan Beč, novi gradonačelnik Smedereva.

Last modified on Petak, 21 Avgust 2020 13:09

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2