Decembar 10, 2023

SNS raskida koaliciju sa SPS u Smederevu?

U Smederevu bi moglo doći do prekomponovanja vlasti, u kojem bi Socijalistička partija Srbija mogla da ostane van vladajuće većine, nezvanično saznaju “Smederevske novine”. 

Naime, zbog političkog koketiranja socijalista sa opozicijom u Topoli, koji skriveno pregovaraju o promeni vlasti sa pojedinim opzicionim strankama u ovoj opštini, moglo bi doći do recipročnog odgovora naprednjaka u svim lokalnim samoupravama u kojima je SNS u koaliciji sa SPS.

- Ako socijalisti mogu da participiraju u Vladi i u vlasti u ostalim opštinama i gradovima u Srbiji, onda bi trebalo da to učine i u Topoli. Ukoliko to nisu u stanju, bićemo prinuđeni da odgovorimo i da sa socijalistima raskinemo saradnju i u drugim opštinama i gradovima, tvrdi izvor "Smederevskih novina".

Iako je Srpska napredna stranka na poslednjim lokalnim izborima u Smederevu osvojila dovoljan broj odborničkih mandata da samostalno formira vlast, iz političkog fer-pleja i zbog saradnje na republičkom nivou, formirala je vladajuću koaliciju sa socijalistima. 

Sada bi se moglo desiti, da zbog političke situacije u Topoli smederevski socijalisti i u ovom podunavskom gradu ostanu bez funkcija i pozicija.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2