Decembar 03, 2023

SMEDEREVO: Za radove na školama 50 muiliona dinara

Ovog leta u pojedinim školama u Smederevu, ali i u seoskim sredinama obavljaju se radovi na popravci krovova, zameni dotrajale stolarije, uredjenju učionica , školskih igrališta i dvorišta. Zahvaljujući sredstvima koja su izdvojena iz budžeta grada obrazovne ustanove tako će spremno dočekati početak nastave u novoj školskoj godini.

 - Škole su prijavile svoje potrebe, imali smo sastanke Aktiva direktora škola kojima je prisustvovao i gradonačenik Jovan Beč. Dogovorili smo se, napravili plan aktivnosti po prioritetima, uvažavajući potrebe svih. Za uređenje osnovnih škola izdvojeno je 40 miliona, a 10 je namenjeno za srednje – ističe Miša Ivković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Dodaje da se ovih dana u OŠ “Vuk Karadžić” u Lipama završavaju radovi na drenaži prostorija školske kuhinje, u područnoj školi “Ivo Andrić” u Vrbovcu biće zamenjena stolarija, na gradskim osnovnim školama “Branko Radičević” i „Dimitrije Davidović” popravljaće se krovovi, dok će se u Gimnaziji i Tehničkoj školi opremati pojedini kabineti. Nedavno rekonstruisana osnovna škola u Saraorcima, prema njegovim rečima, izrazila je želju da uvede propisani standard i tako pređe u drugačiji oblik nastave sa povećanjem fonda časova.

Budžetom grada Smedereva ove godine za ukupne potrebe osnovnih škola opredeljeno je 275 miliona dinara, 97 za srednje škole,490 za PU “Naša radost”, 20 za Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i 6 miliona dinara za učeničke i studentske stipendije.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2