Novembar 28, 2023

Počeli radovi u Karla Marksa i Slavonskoj

U mesnoj zajednici „25. maj“ zvanično su počeli radovi na izgradnji ulica Karla Marksa i Slavonske, koje će biti međusobno povezane, pošto je u perspektivi predviđeno da ovim delom grada saobraćaju i gradski autobusi.

Radove na pripremi, odnosno proširenju trase, obišao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč sa svojim saradnicima, kako bi se na licu mesta zajednički uverili da je posao uspešno nastavljen, nakon izmeštanja infrastrukture vodovoda, optičkih kablova pojedinih operatera, ali i ograda ispred kuća.

-  Posebno mi je zadovoljstvo što se danas nalazim ovde, jedno od predizbornih obećanja je bilo da ćemo rešiti dugogodišnji problem ulica Karla Marksa i Slavonske, znate i sami da meštani ovde žive 50-ak godina i da je bilo nekoliko pokušaja. Mi smo uspeli, sa timom saradnika koji su danas ovde, da rešimo to. Dugujemo veliku zahvalnost, pre svega građanima, koji su imali izuzetno razumevanje za sve probeleme koje smo ovde imali, počevši od svojih ograda koje su sami uklanjali, do delova parcela koje su dali da možemo da uradimo kvalitetnu saobraćajnicu. Danas je početak radova na iskopima, dok se dođe do asfalta biće potrebno još neko vreme, ali se nadam da ćemo u narednom periodu, uspešno završiti ovaj posao. Kada sam postao gradonačelnik, jedan od prvih sastanaka bio je u mesnoj zajednici „25. maj“, upravo sa stanovnicima ovde dve ulice, i evo vidite, skoro godinu dana radili smo na tom projektu, da bismo danas došli u situaciju da možemo da rešavamo taj njihov problem i omogućimo kvalitetnije uslove života svim meštanima, rekao je gradonačelnik Beč, dodavši da je, kada je u pitanju infrastruktura, po raznim osnovama, iz budžeta izdvojeno 200 miliona dinara.

- Pripreme su najbitnija stvar prilikom izgadnje bilo kog objekta, posebno ove dve ulice. Ovde smo morali da uradimo dosta predradnji, možda i težih od ovih radova koji su danas  otpočeli. I Slavonska i Karla Marksa su vrlo uske ulice, zbog čega je najpre bilo potrebno, kroz razgovore sa građanima koji su trajali dva, tri meseca, rešiti imovinski status. Skoro svi građani,njih 99 posto, složili su se da izmeste svoje ograde, da proširimo koridor ulice, i na taj način omoguće izvođenje radova na izgradnji. Kada smo to rešili imali smo niz sastanaka sa preduzećima čija je infrastruktura postavljena ovde, a čije izmeštanje mora da se dešava sinhronizovano sa radovima. Obe ulice su dugačke oko 1.000 metara i ovde treba uraditi ozbiljan, nimalo lak posao, pojašnjava Dragan Krstić, načelnik Odeljenja za urbanističko-komunalne i imovinsko-pravne poslove.

Uz ove dve, u planu je izvođenje radova u još 10 gradskih ulica, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 90 miliona dinara.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2