Decembar 10, 2023

Predsednik opštine Smederevska Palanka najavio rekonstrukciju regionalnih putnih pravaca

Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, najavio  je na svom fejsbuk profilu rekonstrukciju 75.5 kilometara regionalnih puteva.

Trenutno se radi put do Selevca, što je ujedno i najduža deonica a do kraja 2022. godine uradiće se i ostali putni pravci.
 
"Poštovani sugrađani,

Pored mnogobrojnih infrastrukturnih radova koji se trenutno izvode na teritoriji naše opštine, nastavljaju se radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Palanka – Azanja – Selevac na dužini od 20 kilometara. Svakako jedna od najznačajnih saobraćajnica koja povezuje Palanku sa izlaskom na auto put kod Kolara a ujedno prolazi kroz najveća sela naše opštine. Ova deonica nije rekonstruisana više od 40 godina, ono što je važno da se uz rekonstrukciju kolovoza rade i pešačke staze i trotoari u Azanji i Selevcu. Širina puta kada se rekontrukcija završi biće 6,8 metara što će svakako omogućiti mnogo bezbedniji saobraćaj za sve učesnike. Ovih dana se polako izlazi iz atara Azanje i ulazi na teritoriju Selevca.

Velika zahvalnost i našem predsedniku Aleksandru Vučiću i pomoći koju pruža našim građanima kroz ovakve infrastrukturne projekte. Nikada se nije ovoliko ulagalo u našu Opštinu a Palanka će do kraja 2022. godine imati rekonstruisane sve regionalne puteve na teritoriji Opštine i to:

Palanka – Plana = 13,5 km
Palanka – Azanja – Selevac = 20 km
Selevac – Bačinac 4 km
Palanka – Krnjevo = 13 km
Palanka – Mihajlovac ( Vlaški Do) = 13 km
Palanka – Mala Plana 5 km
Palanka – Rača 7 km

Last modified on Ponedeljak, 16 Avgust 2021 10:57

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2