Februar 23, 2024

RASPISAN DEVETI SVETOSAVSKI LITERARNI KONKURS

By Decembar 21, 2021 0

Narodna biblioteka Smederevo i Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug po deveti put raspisuju Svetosavski literarni konkurs namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga.

Program konkursa je deo 33. Smederevskih svetosavskih svečanosti čiji je pokrovitelj Grad Smederevo.

U uslovima je navedeno da Konkurs obuhvata tri kategorije. Prvu čine učenici od prvog do četrtog razreda osnovnih škola, a tema je „Sveti Sava beše sin kraljevske krvi,
veliki učitelj, prosvetitelj prvi“. Drugu kategoriju čine učenici od petog do osmog razreda, a tema je „Pismo Svetome Savi“. Treću kategoriju čine učenici srednjih škola, a tema je „Putuje bez puta i put se za njim rađa“.
 
Književniradovimogubitiformipesme,kratkepričeilieseja.  Konkursjeotvoredo18.januara 2022godine(najkasnijedoutorka,18.januaratrebadapristignuradovi).
 
Prema propozicijama, prekucane, lektorisane šifrom potpisane učeničke radove treba  poslati na imejl Društva za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  Razrešenje šifara trebaposlati na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (u  dokumentu poslati na ovaj mejl sledeće podatke: šifra, ime i prezime
učenika, razred, škola, grad, ime i prezime nastavnika).
 
Iz Društva za srpski jezik i književnost i Narodne biblioteke Smederevo pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga da svojim  literarnim stvaralaštvom i ove godine doprinesu negovanju svetosavske tradicije u našem okrugu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2