Februar 23, 2024

Smederevo potpisalo Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini, saopštio je Grad Smederevo. 

"Ugovorom o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja definisana su sredstva u iznosu od 1.470.000,00 dinara, tako da Ministarstvo obezbeđuje sredstva u iznosu od 975.000,00 dinara, dok će grad obezbediti sopstveno učešće u iznosu od 495.000,00 dinara", saopštio je Grad Smederevo. 

Sredstva dobijena od resornog Ministarstva, kako navode, biće iskorišćena za nabavku 125 sadnica autohtonih vrsta drveća i ozelenjavanje dela retenzije Ćirilovac u Smederevu, a sve u cilju povećanja zelenog fonda i unapređenja stanja životne sredine na teritoriji grada Smedereva.

"Gradonačelnik Beč naglašava da će grad kao i ranije, nastaviti da prati sve konkurse Ministarstva zaštite životne sredine, jer zdrava životna sredina je jedan od vodećih prioriteta za lokalnu samoupravu. Ono što je važno naglasiti jeste da je danas u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisano 53 ugovora sa predstavnicima jedinica  lokalnih samouprava, u skladu sa Javnim konkursom koji je raspisan 30. januara", saopštio je Grad Smederevo.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2