Februar 23, 2024

Gradska uprava Smederevo dobitnik priznanja

Grad Smederevo primio je priznanje od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za najuspešniju jedinicu lokalne samouprave u sektorskom posebnom stručnom usavršavanju matičara u 2022. godini. 

Povodom dodele priznanja za najuspešnije jedinice lokalne samouprave, održana je konferencija od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na kojoj su se prisutnima obratili ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, ministar za Državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Ovogodišnja konferencija bila je posvećena matičarima i službenicima koji obavljaju poslove ažuriranja jedinstvenog biračkog spiska, a koji su svojim radom, poslednjih godina dali doprinos digitalnoj, administrativnoj i kulturnoj transformaciji javne uprave u celini.

Ministar Martinović je ukazao da samo učešće i podrška službenika u uspostavljanju novog sistema stručnog usavršavanja govori da ono počinje da ostvaruje željeni reformski cilj, a to je jednak pristup pravu na stručno usavršavanje svih zaposlenih u javnoj upravi, bez obzira gde žive i rade. 

Gradska uprava Grada Smedereva saopštila je da će i u narednom periodu raditi na edukaciji i profesionalnom razvoju svojim zaposlenih, prateći sve programe Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i drugih relevantnih institucija iz te oblasti.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2