Oktobar 01, 2023

SNS Velika Plana: Sloboda govora je važna, ali sa slobodom dolazi i odgovornost

Sa žaljenjem moramo reagovati na nedavne izjave Dragana Vidakovića, koji je javno izrazio želju za smrću predsednika Srbije. Ovo je ozbiljan i neprihvatljiv čin, koji u potpunosti krši moralne i etičke standarde našeg društva, saopštio je Opštinski odbor Srpske napredne stranke Velika Plana. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Sloboda govora je važna, ali sa slobodom dolazi i odgovornost. Govor mržnje i pozivi na nasilje nikada ne smeju biti tolerisani, pogotovo kada dolaze od javnih ličnosti.Takve izjave ne samo da štete imidžu Srbije, već i podrivaju osnovne principe naše demokratske države.

Kao društvo, moramo zajednički da osudimo ovakve izjave i da ih smatramo nedopustivim. Pozivamo sve građane da se pridruže u osudi takvog govora i da se bore protiv bilo kakvog oblika nasilja i netolerancije.

Nadamo se da će nadležne institucije adekvatno reagovati na ovaj slučaj i da će kazniti svakog ko se ogreši o naše osnovne vrednosti. Srbija je zemlja koja poštuje zakone i demokratske principe, i ne smemo dozvoliti da se takvi principi ikada dovedu u pitanje.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2