April 12, 2024

Prvi kruzer, posle više godine, doplovio u smederevski pristan

Na međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu zvanično je otvorena nautička sezona uplovljavanjem kruzera "Vivaldi" sa blizu 200 putnika iz Francuske, Kanade, Australije, Španije i Meksika.

Putnike su dočekali rukovodilac i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Predrag Petrović, rukovodilac Centra za lučku delatnost u Agenciji za upravljanje lukama Srđa Lješević, predstavnik Prvog parobrodskog društva Milovan Tanasić i predstavnici lokalne samouprave.

Slika 8 turisticki kruzer u Smederevu

Turisti su imali prilike da se upoznaju sa srpskim običajima. Dočekali su ih pogača i so, kao i rakija. Takođe, imali su prilike da vide decu u narodnoj nošnji, koja su igrala i pevala po starim običajima. Nakon toga su obišli i Tvrđavu, Mali grad, gde su imali prilike da vide Despotovu porodicu i bolje se upoznaju sa istorijom Smedereva.

Zasluge za ovaj događaj pripadaju Vladi Republike Srbije, koja realizuje projekat "Zaplovi Srbijom", u okviru kojeg će se graditi marine, nova pristaništa, ali i razvijati kanalski i linijski saobraćaj.

Grad Smederevo će nastaviti i u narednom periodu da promoviše turizam, kao i da u prvi plan ističe turističke potencijale koje poseduje.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2