Februar 23, 2024

Prazna kasa – puni džepovi!

To kako je Radoslav Milojičić Kena vodio opštinu Smederevska Palanka od 2012.godine – ponajviše liči na krimi film ali bez hepienda!?

Ova priča ima tužan kraj, jer će raja morati da nadoknadi 3 milijarde dinara dugovanja, koje je bahato i bezobrazno napravila prethodna rukovodeća garnitura preedvođena „čuvenim majstor Kenetom“!? Ono što je moguće učinili su nemogućim, dobru ideju pretvarali su u propast… Tako i nije čudo što je opštinska kasa ostala zadužena "ko Grčka"...

6 1

Ugovore koje je kao predsednik opštine, gospodin Radoslav Milojičić Kena potpisivao sa samo njemu znanim „pacijentima“, da nisu pre svega tužni i jadni zbog datih para, bili bi više nego smešni:

7 1

- Naš čuveni Kena, tako se čovek i na ugovorima potpisivao uz ime i prezime, volšebno je nalazio neke „divljake“, sa kojima je sklapao „lažne poslove“ koji su opštinu debelo koštali – priča za portal Embargo čovek iz bivše opštinske strukture. – Evo primera, kako je Kena poslovao: sklopio je 2015. ugovor o Donaciji sa nekom firmom iz Podgorice, „Mega stil“ d.o.o. u vlasništvu izvesnog Dragana Miročevića! Predmet donacije i ovog ugovora bio je dečiji mobilijar, dve garniture za dečije igralište u vrednosti 20.000 eura! Svako bi rekao super! Svaka čast. Nevolja je u tome što taj dečiji mobilijar nikada nije stigao u Smederevsku Palanku. Neki tvrde da ova fiorma više i ne postoji?! Šta se desilo: u isto vreme kad je sklopljen ugovor o donaciji, sa istom firmom napravljen je ugovor za transport tog istog mobilijara iz Podgorice do Smederevske Palanke i opština je transport unapred platila 3.000 eura! Platila za transport robe koja nikada nije stigla?! Pa, šta je to, drugo, nego krađa para iz državne kase...

8 1

Portal Embargo je osim ovih ugovora došao u posed mnogih drugih ugovcra koje je gospodin Kena sklapao, bolje rečeno sklepao, iz kojih su se debelo okoristile privatne firme, a sve na štetu opštinske kase, odnosno građana Smederevske Palanke.

9 1

Iako Zakon o javnim nabavkama jasno precizira da se ugovori za obavljanje komunalnih i drugih javnih poslova mogu praviti na period od 1 do 3 godine, Kenu to uopšte nije zanimalo:

1

-Tako je naš bivši predsednik opštine sklopio ugovor 2013. sa privatnom firmom Niskogradnja o obavljanju komunalnih poslova, održavanja zelenih površina i javnih puteva na teritoriji opštine Smederevska Palanka – nastavlja priču za Embargo naš sagovornik. – Ni to ne bi bilo ništa čudno, da ovaj ugovor nije sklopljen na čak 25 godina! Opština se obavezala da će godišnje za ove poslove plaćati više od 30 miliona dinara!? Pustiti privatnika da radi ono što su doskora radile posebne gradske službe, je bio više nego bezobrazan potez našeg bivšeg predsednika...

2

Ovaj ugovor je sam po sebi primer šta ne treba raditi i šta ne sme da radi čelnik lokalne samouprave. Ali, vrhunac licemerja je zapisan u članu 5. Ovog ugovora u kome se kaže, da je izvršilac dužan da u prvih pet godina rada uloži u svoju opremu kao osnovno sredstvo rada čak 5.000.000 dinara!? Šta to znači? Godišnje im se bez PDV-a uplaćuje više od 30 miliona dinara, a oni da u svoju opremu ulože ogromnih milion dinara... Pa to je smešno!

3

Ali, tako je godinama poslovao Radoslav Milojičić Kena uz zdušnu podršku i zaštitu svojih „žutih“ kolega iz Beograda. Toga više nema, pa ni Kene u opštini. Građani veruju da je vreme da promeni adresu stanovanja, da malo živi o državnom trošku, a ne od para „koje je oteo od države“?!

4

5

Autor: Ekipa portala embargo.rs

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2