Decembar 10, 2023

Otimač ne može biti Zaštitnik građana!

Krokodilske suze koje je pre neki dan na Tviteru lio Miloš Janković, zaštitnik građana, su ništa drugo, nego posledica hvatanja poštenog Ombudsmana u krađi: naime, u prošli petak je kancelarija Zaštitnika građana podigla rešenje Sekretarijata za saobraćaj Beograda, po kome je grad Beograd vratio vlasništvo na tri parking mesta, dok je sa ostala tri parking mesta ispred kancelarije Zaštitnika građana u Deligradskoj ulici – vraćena tabla sa satnicom: od 7-17 časova je službeni aprking, a posle, kao i u Nemanjinoj, svaki građanin može da se parkira i plati satnicu..., objavio je portal embargo.rs.

Ali, samovoljom bahatog i bezobraznog donedavnog samoreklamera, zaštitinika građana Aleksandra Jankovića, prisvojio je šest parking mesta ispred sedišta Zaštitnika i to bez vremenskog ograničenja. Da bezobrazluk bude veći, čak je u svojoj internoj, potpuno nezakonitoj odluci naveo da se na ta parking mesta mogu parkirati i sopstvena vozila! Virtuelnu moć koju su mu davale pojedine zapadne diplomate, kao da mu je ispila mozak, pa je baš smelo krenuo u protivzakonito delo, za koje bi morao i da odgovara?! U svemu tome, saučesnik je bio njegov tadašnji zamenik, a sadašnji v.d. Zaštitnika građana, Miloš Janković:

- Zaštitnik građana koristi sedam rezervisanih parking mesta, 4 u Birčaninovoj i tri u Deligardskoj – tvrdi za Embargo, gradski menadžer Goran Vesić.

goran vesic

– Ova parking mesta se mogu koristiti radnim danom od 7 do 17 časova. Sva parking mesta Zaštitnik građana koristi besplatno, jer je institucija koja se potpuno finansira iz budžeta. Zapanjeni smo da Zaštitnik građana pored tri parking mesta, na koja ima pravo, otme još tri parking mesta na koja nema pravo, a koja su bila od strane nepoznatih lica obeležena žutom bojom. Istovremeno je "neko" uklonio i tablu koja je označavala da su tri parking mesta od 7 do 17h rezervisana za Zaštitnika građana i da je postavljena tabla na kojoj piše samo "rezervisano 6 parking mesta"!!! Tako je Saša Janković ne samo oteo tri parking mesta od građana, već je nezakonito koristio i tri rezervisana parking mesta posle 17 časova, kada ona treba da budu dostupna građanima. Grad Beograd je u petak tri nezakonito uzurpirana parking mesta od strane Jankovića vratio građanima na korišćenje, a postavili smo i tablu koja građanima jasno pokazuje da rezervisana parking mesta mogu se koristiti posle 17 časova. Odmah je reagovao Miloš Janković, koji nas je na Tviteru optužio da smo instituciji Zaštitnika građana ukinuli parking mesta. Treba da ga je sramota i bolje bi mu bilo da objasni kako su on i njegovi prethodnici oteli tri parking mesta građanima Savskog venca i nezakonito ih koristili. Ovakvo Jankovićevo ponašanje jasno govori da on ne mari za zakon a ni interese građana, kada je u pitanju njegov lični interes.

image 0 02 05 0e2a56a203cf0f635f2f3dc2083e074d6966f1a89319bafca08ddd75535043a1 V

Država na ovom ne bi smela da stane, već da slučaj reši do kraja: nije dovoljno što je "lopov vratio pare"!? Šta je sa sankcijama? Šta je sa odgovornošću za učinjeno? To je uradio neko ko se krio iza funkcije Ombudsmana i njegovog zamenika. Za više od dve godine uzurpiranih tri parking mesta kompletna, a tri posle 17 sati – debelo su oštetili stanare u ovom delu grada, ali i kasu Parking servisa za nenaplaćenja parkiranja. Ko će to da plati? Neko će reći nije to ništa. Malo je to para. Pa, od malih se para kreće, pa naviše... Zato moraju da odgovaraju za učinjeno.

Jedno je samo sigurno: takvi ne zaslužuju nikakvu državnu službu, a kamo li da štite prava i slobode građana. Jedan od Jankovića je sam otišao. Ovom drugom, nikako ne smemo dozvoliti da ostane tu. Njegova karijera se završila na parkingu...

P. J.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2