Februar 23, 2024

ĐURIĆ: Ravnomeran razvoj seoskih i gradskih mesnih zajednica

By Oktobar 16, 2017 0

Do kraja godine, asfalt će se raditi u Vrbovcu, Dobrom Dolu, Mihajlovcu, Ralji, Kolarima, Seonama, Kuliču, Lugavčini, Maloj Krsni i Saraorcima. Nema sela koje nije pokriveno novom asfaltnom mrežom, kaže za "Naše novine" Mirko Đurić, član Gradskog veća za resor infrastrukture i mesnih zajednica, koji je ovu godinu proveo na terenu.

Preuzeo je najveći deo posla, koji je nekada radila Direkcija za izgradnju. Utoliko i preostale obaveze, koje moraju da budu realizovane do kraja građevinske sezone, koja će, prema najavi meteorologa, ponovo potrajati, čak do poznih novembaraskih dana.

- Mi smo ove godine želeli da ravnomerno ulažemo u gradske i seoske mesne zajednice. Sezona je počela još u martu, rekonstrukcijom trotorara u Karađorđevoj, ulici 16. oktobra i Petrijevskoj, a nastavljena je redovnim održavanjem lokalnih puteva, prema Šalincu, Binovcu, Landolu, Vučaku, Drugovcu i Suvodolu. Uradili smo ulicu Revolucije, a spremamo se do kraja godine da kompletno završimo i Vučačku, kada je reč o ovom delu grada. U Suvodolu i Drugovcu smo započeli jednu praksu, koju ćemo primenjivati ubuduće u svim ulciama- da ne krpimo udarne rupe na oštećenom kolovozu, već da kompletno, saobraćajnice presvlačimo novim asfaltom. Time ćemo mnogo bolje i efikasnije da rešavamo takve probleme. Upravo ćemo u prvoj polovini oktobra početi rehabilitaciju ulice Oslobođenja, koja spaja naselje Kovačićevo i Carinu, koja je veoma frekventna i kroz koju prolazi gradski prevoz, kaže Đurić za "Naše novine".

U delovima van centra grada je takođe urađeno mnogo posla. U brojnim selima rađena je rekonstrukcija i rehabilitacija kolovoza. Asfaltom su presvlačene čak i ulice koje valjak i mašine za asfaltiranje "nisu videle" decenijama.

- U Osipaonici smo uradili tri ulice u romskom naselju, u ukupnoj dužini od 1.600 metara. Nema ni jednog sela, gde nije rađen asfalt. Oko 40 miliona je iz budžeta ove godine izdvojeno za radove na seoskoj infrastrukturi. Prvo smo radili atarske i njivske puteve, koji su ove godine urađeni vrlo kvalitetno i dugotrajno. Raspisali smo i javnu nabavku u vrednosti od skoro 20 miliona dinara za nove atarske puteve u našem kraju. Uradili smo karte i sada tačno znamo koji su nam putevi nasuti, a koji bi tek trebalo da se nasipaju. Što se asfalta tiče, uradili smo preko 8 kilometara u 16 seoskih mesnih zajednica. Sada smo raspisali i novu javnu nabavku za još šest kilometara u 10 mesnih zajednica. Do kraja godine, asfalt će se raditi u Vrbovcu, Dobrom Dolu, Mihajlovcu, Ralji, Kolarima, Seonama, Kuliču, Lugavčini, Maloj Krsni i Saraorcima. Nema sela koje nije pokriveno novom asfaltnom mrežom, napominje Đurić.

Ništa manje predano, radilo se i u seoskim objektima. Izvođači rekonstrukcije Doma kulture u Vrbovcu su uvedeni u posao, a vrednost ulaganja je dva i po miliona. I u Vranovu se radi obnova Doma kulture, ali i ambulante. Na tom prostoru će takođe, pored ambulante, biti i apoteka.

U Landolu je obavljena dogradnja mokrog čvora u Mesnoj kancelariji, u Vodnju sanacija krova, u Maloj Krsni i u Kolarima se takođe radilo na sanaciji domova kulture, kao i u Malom Orašju. Radilo se i na rekonstrukciji nastrešnice na igralištu u Osipaonici, a u Lipama su u toku molersko – farbarski radovi i uređenje stepeništa u mesnoj zajednici. U Lunjevcu se ulaže oko 800 hiljada za prepokrivanje krova na mesnoj zajednici.

- Poruku gradonačelnice dr Jasne Avramović "I grad i selo" sprovodimo na najbolji mogući način, ravnomerno i ravnopravno u gradu i u selima. Evo, kao dokaz, raspisali smo javnu nabavku za novu javnu rasvetu, sa LED sijalicama i prvo će ova rasveta biti ugrađena u selima – zaključuje Đurić.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2