Juli 14, 2024

Legalizacija oružja do 1. oktobra

By Septembar 01, 2017 0

Građani imaju još mesec dana da legalizuju oružje koje ilegalno poseduju, a od početka juna (kada je počeo postupak) do danas, u Srbiji je predato 350 komada raznih vrsta oružja, 100 bombi i raznih eksplozivnih sredstava i oko 25.000 komada različitih vrsta municije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije do 1. oktobra 2017. sprovodi legalizaciju oružja i obavestilo građanima da mogu bez odgovornosti da predaju ili legalizuju nelegalno oružje.Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije do 1. oktobra 2017. sprovodi legalizaciju oružja i obavestilo građanima da mogu bez odgovornosti da predaju ili legalizuju nelegalno oružje.
- Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju oružje i municiju u najbližoj policijskoj upravi ili stanici, bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja", naveo je MUP. 
U saopštenju je pricizirano da "tokom ova četiri meseca legalizacije fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za koje ne poseduju odobrenje MUP-a Srbije".
Nepostupanje po navedenoj zakonskoj odredbi kvalifikuje se kao prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara, a može biti izrečena i zaštitna mera oduzimanja oružja, navode u MUP-u.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2