Februar 23, 2024

Danas pojačana kontrola saobraćaja

By Septembar 21, 2017 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije danas će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja u celoj zemlji, a posebnu pažnju će obratiti na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i da li vozači koriste sigurnosni pojas. 

Akcija se organizuje u okviru projekta "Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama", koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL), saošteno je  iz MUP-a.
Projekat EDWARD ((European Day Without a Road Death podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.
Kako bi se svi građani Evrope što bolje informisali o Projektu, kreirana je internet prezentacija https://projectedward.eu, koja je dostupna na svim jezicima država članica TISPOL-a. Na ovoj internet prezentaciji organizacije i građani se pozivaju da potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju.
Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.
U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2