Decembar 03, 2023

Mitan Holding planira nove investicije u Srbiji

By Decembar 15, 2017 0

Pet godina nakon otvaranja naftnog terminala Mitan Oil u Smederevu, kompanija Mitan Holding planira nove investicije u proširenje kapaciteta. Pored plovnog i drumskog načina transporta naftnih derivata, menadžment kompanije je odlučio da finansira izgradnju železničkog koloseka i ranžirne stanice čime bi povećali kapacitet dostave i otpremanja nafte i naftnih derivata u čitavom regionu.

Zahvalivši se saradnicima, predstavnicima najvećih naftnih kompanija i visokim državnim zvaničnicima, generalni direktor švajcarske kompanije Mitan Holding Vanjka Špiljak objasnio je razloge zbog kojih je menadžment  odlučio da investira u Srbiji.
- Zašto smo mi kao švajcarska kompanija odabrali takvu jednu investiciju u Srbiji? Radi toga što smo cenili da je u Srbiji povoljna investiciona klima za strane investitore, bilo što se tiče zakonodavstva, bilo što se tiče poreskog sistema, bilo što se tiče mlade, kvalitetne i vrlo stimulirane radne snage, bilo što se tiče samog tržišta kako ga mi procenjujemo kako u Srbiji tako i u okolnim zemljama na oko deset miliona korisnika, rekao je Špiljak.
Zvanicama na Mitan Holding prijemu obratio se i Njegova ekselencija ambasador Republike Švajcarske u Srbiji Phillipe Guex koji je istakao da je Švajcanska kompanija Mitan Holding već investirala u Srbiji preko dvadeset miliona evra, što on kao ambasador Republike švajcarske pozdravlja.
- Investicije poput ove u Smederevu su nešto što kao ambasador rado pominjem zato što je to privatna ivesticija koja doprinoci evropskoj integraciji, rekao je ambasador Guex dodavši da kapaciteti Mitan Oila u Smederevu mogu pokrivati preko pet odsto ukupnih skladištenih kapaciteta nafte u EU.
Investicije švajcarske kompanije Mitan Holding u naftni terminal Mitan Oil pozdravila je i gradonačelnik Smedereva dr Jasna Avramović koja je zvanicama na prijemu prenela zahvalnost građana Smedereva na koje ove investicije direktno utiču u smislu razvoja na lokalnom nivou i kreiranja novih radnih mesta, a posebno na izgradnji železničkog koloseka i ranžirne stanice.
Pored predstavnika najvećih evropskih naftnih kompanija u Srbiji, prijemu su prisustvovali predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici MUP Srbije i republičkih inspekcija, sa kojima kompanija Mitan Oil ostvaruje profesionalnu i korektnu saradnju.
Mitan Holding je švajcarska kompanija koja posluje već osamnaest godina i u sklopu koje posluju sledeće kompanije Mitan Oil – naftni terminal u Smederevu, Dakomet – fabriku za preradu drveta koja proizvodi elemente za IKEA-u u Srbiji i BiH i Mitan Marina – modernu marinu za brodove i jahte u Vinodolskom u Repubici Hrvatskoj.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2