Decembar 10, 2023

Jasna teglila Mačora po Beogradu?

Gradonačelnica Jasna Avramović, zbog istupanja odbornika Dragutina Mirkovića Mačka, koga je ona stavila na listu koju je sama sastavljala, a za koga su mnogi potvrdili da je pre početka sednice bio na "konsultacijama" u njenom kabinetu, pretrpela je ozbiljne kritike iz vrha Srpske napredne stranke, saznaje portal Smederevske novine, čija je deviza "nazovimo stvari pravim imenom".

Smederevske novine saznaju da se Avramović, zajedno sa pomenutim odbornikom, Dragutinom Mirkovićem, uputila u Beograd, na Andrićev venac, kako bi kod predsednika Aleksandra Vučića izdejstvovala prijem. To je, ispostavilo se, za nju u tom trenutku, bila nemoguća misija.

- Kada su stigli u Beograd, Mirković je ostao u kolima, a Avramovićeva ušla u zgradu. Tumarala je hodnicima dvadesetak minuta, srela se samo sa nekim od zaposlenih u kabinetu predsednika, ali nije uspela da obezbedi i lični susret sa Vučićem. Nakon što je uvidela da će njeni napori ostati bezuspešni, te da do susreta sa predsednikom Vučićem neće doći, vratila se u auto, a potom za Smederevo, navodi izvor Smederevskih novina iz SNS.

Jasna se opet bavi neistinama,konstatuje ovaj portal, uz činjenicu da je u svom okruženju plasirala priču kako će predsednik Vučić lično da dođe u Drugovac i poseti Mirkovića, kako bi mu dao svoju podršku, nakon što ga je Izvršni odbor zbog kršenja statuta stranke, isključio iz SNS-a. 

Potom je otišla i korak dalje, pa je svojim saradnicima ispričala da se pomenuti Mirković susreo sa predsednikom Vučićem, te da mu je ovaj rekao "da je sve što je izneo tačno, ali da mora malo da se strpi" i da će nepravda koju je pretrpeo biti ispravljena. Kakva brutalna laž.

- Takvo ponašanje odbornika, koga je ona stavila na listu koju je sama sastavljala, a za koga su mnogi naveli da je pre početka sednice bio na "konsultacijama" u njenom kabinetu, stvorilo je u javnosti iskrivljenu sliku o Srpskoj naprednoj stranci. Ne u Smederevu, da se razumemo, jer ovde javnost zna ko je Dragutin Mirković i šta od njega može da se očekuje. Ovom temom bavili su se i pojedini republički mediji, pa su građani iz drugih delova Srbije, koji Mirkovića ne poznaju, zaista mogli da steknu pogrešan utisak o onome što se dešava u našem gradu, kaže izvor Smederevskih iz SNS. 

Ponašanje Mačora diktiraju isključivo lični interesi, što je svojstveno i Avramovićevoj. Svojevremeno je bio član Koalicije za bolje Smederevo, potom prešao u Pokret za Smederevo, pa onda u SNS, kada i gradonačelnica, zahvaljujući kojoj je obezbedio zaposlenje za oba deteta. 

- Predstavlja se kao ugledan domaćin, ali je mnogo poznatiji po incidentnim situacijama. Podsećam da je Mirković već osuđivan za uvredu i klevetu i samo ta činjenica je dovoljna za preispitivanje istinitosti svega što bilo gde izgovori. Stvar je sasvim jasna, svaka stranačka organizacija, pa i Srpska napredna stranka, je bazirana na dobrovoljnosti članstva, niko nikog ne primorava da bude deo naprednjaka, ali ako prihvatite da ste u nekoj organizaciji, onda morate da poštujete i njena pravila. U ovom slučaju sve je jasno, ali očigledno ne i gradonačelnici. Njene priče koje plasira zaista su toliko bizarne da ih ne treba ni komentarisati, kaže izvor Smederevskih novina.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2