Juni 14, 2024

ODGOVOR ZVONKU: Zvonko, pa šta ti je to trebalo? (3. deo)

Pozivamo nadležne inspekcije da utvrde da li lokal sa fotografije, u ulici Vuka Karadžića u Smederevskoj Palanci, odgovara zakonskim uslovima da se u njemu nalazi apoteka. Prema našim saznanjima, ovaj lokal je ispod zakonski propisane kvadrature. 

U njemu se nalazi "Palanka lek" zdravstvena ustanova za promet lekovima na malo, u vlasništvu tajkunčića Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom Svinja.

Još nešto nas buni. Tražeći kvadraturu, prvo smo pronašli Rešenje za utvrđivanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, u kojem se, kao i na fiskalnom računu, nalazi adresa Vuka Karadžića bb. Fiskal smo dobili kada smo ušli u apoteku i kupili lek, dok smo odokativno utvrđivali kvadraturu i da li ima obavezan sanitarni čvor.

Međutim, u drugom dokumentu, u Rešenju kojim se utvrđuje porez na imovinu za 2018. godinu, uvideli smo da se lokal u vlasništvu Zvonka Stojkovića, u ulici Vuka Karadžića, vodi pod rednim brojem 142 i da zaista ima svega 17.95 kvadratnih metara. O čemu se tu radi?

Eto, mi nismo inspektori, mi smo novinari i volimo sve detaljno da proverimo. I, šta sad? 

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2