Decembar 10, 2023

Jasnina pudlica, Branče Stojanović, zloupotrebljava SPS za njene interese

By Februar 22, 2019 0

Odlazeća gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović u sve stranke je instalirala svoje pudlice, koje po njenim nalozima sabotiraju svoje političke organizacije, kako bi nju činili uspešnom. Jedna od pudlica je i Branče Stojanović, koji se izdaje za lojalnog člana SPS, a radi isključivo u interesu odlazeće Avramovićke.

Stojanović se podao odlazećoj Jasni kada mu je uhlebila sav rukovodeći kadar i sve inženjere "Godomina", gde je bio rukovodilac. Zapošljavali su ih odmah, uglavnom u javnim preduzećima, po političkoj liniji, naravno. To je činilo gradsko rukovodstvo koje je kumovalo stečaju ove nekada jake firme.

Naši izvori tvrde da tako nije moralo da bude, da je stečaj mogao da se izbegne, ali nije bilo u interesu odlazeće Jasne Avramović, koja je tada bila predsednica opštine, a predsednik Upravnog odbora sadašnji predsednik Gradske skupštine Branče Stojanović, jedno vreme i direktor. Bilo je to vreme kada "Godomin" nije otkupio ni kilogram grožđa. 

- Kada se te 2005. odlučivalo o tome da li da se ide u stečaj ili ne, već je bio kraj, po njihovom scenariju. Čovek čiji je glas presudio posle mi je pričao da mu je te večeri poslat neko da ga nagovori. I dan danas drhti kad to priča, kaže naš izvor, nekadašnji sindikalni aktivista "Godomina", koji sa još pedesetak radnika bezuspešno traži od lokalnih vlasti da im se ustupi neprodata zemlja kombinata da je obrađuju. Bez uspeha - odlazeća Jasna nema lični interes. 

Predsednica Gradske organizacije SPS Smederevo, Suzana Spasojević još 2014. godine podnela je ostavku na tu funkciju, kada je istina o odnosu odlazeće Jasne i njene pudlice Brančeta Stojanovića izašla na videlo.

Već izvesno vreme spekuliše se o razdoru unutar gradskog SPS, između mlađih kadrova i starijih kojima "rukovodi" Branče Stojanović, alijas Jasna Avramović. Tačka razdora su uspravo Brančetovi odnosi sa Avramovićkom. Članovi ove stranke neće da budu taoci njihovog dogovora, u kojem Jasna manipuliše budžetom, a Branče je njen večiti čovek u Skupštini Grada.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2