Oktobar 01, 2023

SLOM ŽIVACA: Zvonko Svinja urlao u centru Palanke!

By Februar 23, 2019 0

"Šta gledaš! Šta ti gledaš! Sklanjaj se! Ja kupujem ovaj lokal! Poručite to svima! Ja sam katastarski vlasnik Smederevske Palanke" - urlao je juče u centru Smederevske Palanke tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja. 

Slom živaca Zvonko Svinja doživeo je ispred lokala firme "Uzor" u stečaju, na uglu ulica Prvog Srpskog Ustanka i Desetog Oktobra, dok je svaki pogled slučajnih i zgranutih prolaznika doživljavao kao mržnju i napad na nešto što, ko zna na osnovu čega, doživljava kao svoje. 

Licitacija za ovaj lokal od 207 kvadrata održaće se 14. marta. Početna cena je 5.081.366 dinara, a depozit 2.032.546 dinara. Lokal je na izuzetnoj lokaciji i svakako vredi mnogo više od početne cene. Pozivamo sve zainteresovane Palančane da ostvare svoje pravo i učestvuju na licitaciji, kako bi se i sami uverili da aveti dogovorne politike više ne žive u ovom prelepom gradu. Interes građana ispred interesa pojedinaca.

Da podsetimo, dokumentacija o licitaciji za zakup bivše fabrike nameštaja "20. juli" nestala je iz arhiva, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi na osnovu čega je čika Zvonko zakupio ovaj objekat na 99 godina za 1.180.000,00 dinara. Ne zna se ni ko je sve učestvovao na licitaciji. To je bitan podatak, kako bi javnost stekla jasan uvid u čudan podatak da ga ovaj objekat košta 993,27 dinara mesečno sa sve PDV-om. 

Uvidom u ponude drugih "igrača", javnost bi saznala i da li je ova licitacija možda bila nameštena?! Sumnju zasnivamo da činjenici da čika Zvonko skoro ništa nije radio po zakonu, što otvara i mogućnost koruptivnih radnji ka onima koji su ga jedne godine, uprkos dokazanim (ne)delima, proglasili privrednikom godine u privredno uništenoj Smederevskoj Palanci.

Da podsetimo i na licitaciju za lokal od 70 kvadrata, u ulici Prvog srpskog ustanka, u tržnom centru "Sigma". Javilo se tri ponuđača. Najpovoljniju ponudu dala je zlatara Avramović, čak 110.000 evra. Uplatili su novac na račun Opštine, ali im je rečeno da je rok istekao, što je više nego upitno. Pare su im vraćene, a tadašnja vlast je ovaj lokal prodala čika Zvonku za 80.000 evra. Prošlo je nekoliko godina, a Zvonko se sam prijavio da, u stvari, ni on nije ispoštovao rok.

Rok, kao u slučaju porodice Avramović koja je novac zaradila u inostranstvu i donela ga u Smederevsku Palanku, bio je tri dana od proglašenja. I svi su mislili da je sve u redu. Međutim, Stojković je nedavno zatražio da se uknjiži kao vlasnik!?

Odeljenje za finansije Opštinske uprave Smederevske Palanke ustanovilo je da čika Zvonko nije platio celokupan iznos. Ustanovljeno je da, sa kamatom, duguje oko 1.000.000 dinara, na ime cene koju je ponudio na licitaciji. Treba li postupiti kao što je bivša vlast postupila prema zlatari "Avramović"?

Da se ne zaboravi, Zvonko je odrastao u skromnoj porodici, koja je imala zemlju samo u saksijama. Milione u nekretninama stekao je u kratkom vremenskom periodu, kao i svi ostali stanovnici Smederevske Palanke i Srbije.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2