Decembar 10, 2023

IŠČEZAVA DUH ODLAZEĆE GRADONAČELNICE: Nove smene u javnim preduzećima i gradskoj upravi

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Smederevu razmatra nove smene rukovodilaca u javnim preduzećima, ustanovama i gradskoj upravi, čiji je rad od velike važnosti za životni standard građane. Brojne promene su se već desile, nezvanično saznaje regionalni informativni portal ePodunavlje.

- Ukoliko prilikom provere njihovog rada bude sumnji u bilo kakve nezakonistosti, nesumnjivo će biti i krivičnih prijava. Građani Smedereva su dugo bili taoci neodgovorne politike odlazeće gradonačelnice Jasne Avramović i njene kamarile, koji su budžet zloupotrebljavali za ličnu korist. Posledice njene bahatosti, prisvajanja gradske kase i raspolaganja novcem svih građana isključivo za bogaćenje pojedinaca, vidljive su na svakom koraku. Najzad, sve se dovodi u red, kaže naš izvor.

Odlazeća Jasna više nema nikakav uticaj. Marginalizovana je. Bukvalno nebitna. Svaki pokušaj dalje manipulacije seče se u korenu. Mnogi je porede sa Jutkom iz Brusa, koji se lažno dodvoravao vlastima, a tajno radio za opoziciju. Njega optužuju da je ucenjivao i napadao žene, a odlazeću Jasnu da "siluje" budžet. 

Opravdano je pitanje šta je to za svog mandata odlazeća Jasna uradila za građane, a da je finansirano iz budžeta Grada Smedereva? Glavne gradske ulice su u izuzetno lošem stanju, objekti javnih ustanova zahtevaju ozbiljna ulaganja,  a na Novom groblju se prekopavaju staze, jer više nema mesta za sahranjivanje.

- Jasna je Smederevce kreditno zaduživala u milionima evra, da bi njeni građevinci isisavali milijarde dinara. Sve je pokušavala da pravda nekakvim investitorima, koji su brže otišli, nego što su došli. Razotkivena je i sada svi u Smederevu znaju da joj se definitivno mora stati na put. SNS je povukla ozbiljne korake koji ka tome vode, kaže naš sagovornik.

Srpska napredna stranka u Smederevu je u službi građana. Sve je transparentno, jer drugačije ne sme da bude. Nikada niko više neće biti iznad Smederevaca, a svi resursi biće maksimalno angažovani kako bi Grad na Dunavu ponovo postao jedan od vodećih industrijskih centara u Srbiji.

- Garant toga je državna politika, koja nastavlja da Smederevu obezbeđuje ozbiljne investicije, ozdravljenje privrede i otvaranje novih radnih mesta. Zaokretom u lokalnoj politici, koja mora da prati državnu, stvoriće se uslovi da naš Grad ponovo postane jedno od najpoželjnijih mesta za život, kaže naš sagovornik.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2