Februar 23, 2024

MINISTARSTVO POTVRDILO: "Palanka Promet" obrisano, Stojkoviću prijava

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede potvrdilo je da je firmi "Palanka Promet" doo oduzelo veterinarski kontrolni broj, da je objekat obrisan iz registra odobrenih objekata, kao i da je protiv odgovornog lica Zvonka Stojkovića podneta prijava.

- Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donela je 5. juna 2019. godine rešenje kojim je utvrđeno da preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu na veliko i malo, ugostiteljstvo i pružanje zanatskih usluga "Palanka promet DOO" Smederevska Palanka ne ispunjava propisane veterinarsko-sanitarne uslove, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla za delatnost proizvodnje/skladištenja/prometa hrane životinjskog porekla, piše u informaciji koju su dostavili lokalnim medijima.

Očekujemo i reakciju nadležnih državnih organa koji bi slučaju Stojković trebalo da pristupe sa posebnom pažnjom, s obzirom da je "Palanka Promet" Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu,u dužem vremenskom intervalu, dostavljalo crvljiva jaja, lepljivo juneće, svinjsko i pileće meso neprijatnog mirisa, nekarakteristične boje, neodgovarajuće temperature, nezadovoljavajućeg kvaliteta, meso koje je prepuno vezivnog tkiva sa dosta masnoće.

Poseban akcenat stavljamo na činjenicu da su te namirnice, koje definitivno nisu za ljudsku upotrebu i koje se nikako ne bi smele naći u dečjim obrocima, dostavljane u neadekvatnoj ambalaži, sa nepotpunom dokumentacijom i lažnim deklaracijama, za koje su proizvođači potvrdili Veterinarskoj inspekciji Kolubarskog okruga da nisu njihove. 

S obzirom da se u konkretnim slučajevima ne zna poreklo mesa koje je Stojković dostavljao kuhinji valjevskog vrtića, u kojoj se dnevno priprema 6.500 obroka, nadležni organi su dužni da javnost upoznaju sa informacijama odakle Stojkoviću namirnice za koje je, uz pretnje zaposlenima, insistirao da se nađu u dečjim tanjirima.

Napominjemo da valjevski vrtić nije izolovan slučaj, te očekujemo da se preispitaju sve nabavke "Palanka Promet", zbog činjenice da Stojković, dokazano lošom robom bez porekla, snabdeva veliki broj predškolskih, zdravstvenih i drugih ustanova u Srbiji. I to ne samo iz ugla ispravnosti namirnica, nego i kroz finansijske efekte ove beskrupulozne afere. 

Javnost zanima kako je Stojković, od običnog bolničkog magacionera i vlasništva zemlje samo u saksijama roditeljskog stana, postao vlasnik na desetine ozbiljnih nekretnina, odnosno, kako sam sebe naziva, "katastarski vlasnik Smederevske Palanke".

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2