Februar 23, 2024

GRADONAČELNICE, GDE SU PARE IZ “GRANDA”!?

Ekonomsko-trgovinska škola u prethodnoj školskoj godini nezakonito je realizovala delatnost u gradskoj kafani “Grand”, saznaju “Smederevske novine” od izvora dobro upućenog u dešavanja oko obavljanja učeničke stručne prakse.
Kako saznajemo, sporni su nepostojanje ugovora za korišćenje ovog prostora, ali i nedostatak izveštaja o ostvarenim prihodima po ovom osnovu.
-Ugovor koji su potpisali škola, lokalna samouprava i švajcarski donator je istekao, a korišćenje prostora gradske kafane “Grand” nastavljen je, praktično, bez ikakvog osnova. Takođe, za prošlu školsku godinu nije planirana proširena delatnost, koju škola realizuje u “Grandu” od 2013-te godine, a i ta proširena delatnost nije u skladu sa zakonom i saglasnošću koju je ministarstvo dalo – objašnjava naš sagovornik.
Kako tvrdi, škola nije imala plan prihoda i izdataka za obavljanje ove proširene delatnosti, a nije utvrđen ni način angažovanja učenika i zaposlenih tokom prakse.
-Sporno je i to što zbog nepostojanja ugovora i plana obavljanja proširene delatnosti, zapravo nije poznato na koji način se raspolaže sredstvima koja se slivaju u kasu po osnovu prihoda od gostiju koji svakodnevno posećuju gradsku kafanu. Da li će to, kako i kada biti utvrđeno ne zna se, ali je jasno da ovim slučajem treba da se pozabave nadležni organi.
Podsećamo, naš portal ranije je pisao o nepravilnostima zabeleženim prilikom obavljanje stručne prakse učenika ove škole tokom raspusta u insotranstvu, a u narednom period iznećemo i nove detalje u vezi sa odlaskom direktora i izabranih profesora mentora u Sloveniju.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2