Decembar 10, 2023

O merama za naredni vikend odlučuje Krizni štab

Zamenica direktora instituta "Batut" dr Darija Kisić-Tepavčević rekla je da će Krizni štab doneti odluku o merama u narednom periodu, pa i o takozvanom policijskom času za naredni vikend i za naredni period uopšte.

Kisić-Tepavčević je, na pitanje novinara da li su tačne spekulacije medija da će biti doneta mera zabrane kretanja od idućeg četvrtka do ponedeljka, rekla da sve mere koje se donose imaju samo jedan cilj, a to je da se smanji mogućnost da dođe do kontakta osobe koja je infciirana i one koja je osetljiva.

- Koja će mera biti u narednom periodu je pitanje za Krizni štab, poručila je ona dr Kisić-Tepavčević.

Naglasila je da je suština da se svi, kao što se radi poslednjih dana, striktno pridržavaju svih mera, pa onda neće biti potrebne dodatne mere koje bi bitno menjale život.

Kisić:Autističnu decu treba prošetati, predložiću vladi

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da je apsolutno opravdano, sa stanovišta struke, da roditeljima dece sa autizmom bude omogućeno da svoju decu prošetaju, kada za to postoji potreba, što će i predložiti vladi.

Ona je tako odgovorila na pitanje da li Krizni štab može da preporuči vladi da izađe u susret roditeljima dece sa autizmom, kako bi mogli da ih izvadu u šetnju.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2