Decembar 10, 2023

PREDSEDNIK VUČIĆ: Posao za 700 radnika u Smederevskoj Palanci, Srbija pobedila u konkurenciji još tri zemlje!

U Smederevskoj Palanci danas počinje izgradnja budućeg postrojenja kompanije "KyungshinCable", južnokorejske fabrike za proizvodnju auto-delova. Polaganju kamena temeljca prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije se zahvalio na novoj investiciji koja dolazi u Srbiju iz Koreje. Ističe da korejske investicije znače i ogroman napredak za zemlju u koju se ulaže.

- Hvala što ste doneli odluku da uložite u Srbiju. Pažljivo slušajući vaše reči, setio sam se naših prvih susreta kada sam molio za više korejskih investicija. Tamo gde se te investicije pojave, vidite napredak tih zemalja, koje ulaze u red najuspešnijih zahvaljujući tome. Hvala vam na trudu, energiji, ambiciji, entuzijazmu.

- Bili smo u konkurenciji sa okolnim zemljama, želim da znaju građani, sa još tri zemlje: Turskom, Bugarskom i Albanijom. Svi su oni davali dobre ponude, ali je Srbija pobedila i zbog toga sam beskrajno srećan jer znam šta je nekada bila Smederevska Palanka.

vucic111

- Znam koliko smo se trudili da menjamo stvari u Podunavskom okrugu, pa smo tako dovde došli novim putem. Ulažemo 25-30 miliona evra u Opštu bolnicu u Smederevskoj Palanci i pitam vas kada smo mogli da sanjamo da se ovoliki novac uloži u ovu bolnicu? Ovde ćemo imati najmoderniju bolnicu i najbolju zdravstvenu zaštitu - ističe predsednik.

Kaže i da će ova fabrika zaposliti 700 ljudi, da će biti mnogo više novca za ovu opštinu, a da će velike koristi od ove investicije imati ceo podunavski okrug.

- Ovo je dugoročno ulaganje i ova fabrika pravi delove za automobile koji su budućnost sveta. Zato će i ovaj kraj imati budućnost i vreme je da, oni koji su otišli, razmisle o vraćanju, a oni koji su razmišljali da odu, da ostanu - rekao je Vučić na svečanosti.

On se još jednom zahvalio investitorima, ističući da zaposleni predstavljaju Srbiju, koja je takođe uložila novac za dolazak fabrike.

- Za šest meseci ovde ćete videti velelepnu fabriku u kojoj će raditi najbolji radnici ovog kraja. Mnogo smo se trudili i mučili oko Smederevske Palanke, Velike Plane, Smedereva... Uvek imamo bezbroj problema, ali smo se uvek borili da podignemo ovaj kraj Srbije i donekle smo uspeli. Očekivanja svakog stanovnika su velika, a deca će imati bolju i sigurniju budućnost - rekao je Vučić.

Početak radova simbolično je obeležen potpisivanjem kamena temeljca.

potpis

Investicija je vredna više od 20 miliona evra, podrazumeva izgradnju postrojenja u industrijskoj zoni Guberaš, u kojem će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika.

Početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine. U Smederevskoj Palanci, kompanija će izrađivati kako delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za baterije, koje će pokretati automobile visoke tehnologije.

Generalni direktor "KyungshinCable Europe" oduševio prisutne u Smederevskoj Palanci

Kompanija osnovana 1974. godine, čija je glavna poslovna oblast proširena za izradnju auto delova, i to baš u našoj zemlji.
- Dobar dan, zovem se Džae-Keun Seo, drago mi je - izjavio je na srpskom i oduševio prisutne, a potom na engleskom:
- Poštujem sve što je do sada urađeno i izražavam zahvalnost svima onima koji su našli vremena u zgusnutom rasporedu. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću posebno čestitam. Danas ne bih bio ovde bez velike podrške.
Džae-Keun Seo, generalni direktor "KyungshinCable Europe" oduševljen je gostoprimljivošću naroda i zahvalan na prilici da se ta kompanija razvija baš u Srbiji.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2