Juni 13, 2021

 

posta 30.3.2021

ePodunavlje

ePodunavlje

Predsednik SO Velika Plana, Dušan Marić, zakazao je sedmo redovno zasedanje lokalnog parlamenta za četvrtak 10. jun sa početkom u 9 časova i 30 minuta.

Episkop šumadijski Gospodin Jovan, danas je, na svetoj arhijerejskoj liturgiji, jeromonaha Petra, igumana manastira Pinosava u Kustaku, proizveo u čin arhimandrita, što predstavlja najveći čin u monaštvu.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je posetio radove u ulici Arčibalda Rajsa u Smederevu, gde je da razgovarao sa radnicima na terenu, ali i meštanima ove ulice. 

Grad Smederevo jedna je od osam lokalnih samouprava koje su, u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva i uz podršku Vlade Švajcarske kroz program SWISS PRO, sprovele socijalno inovativne projekte za doprinos boljem kvalitetu života više od 2.800 građana i građanki iz najranjivijih društvenih grupa.

Mateja Ćirka, Andrija Marjanović, Uroš Nikolić i Aleksa Antić, članovi KMF Smederevo, pozvani su u Omladinsku reprezentaciju Srbije u futsalu koja od 15. do 20. juna učestvuje na prestižnom međunarodnom turniru “Futsal week” u Poreču u Hrvatskoj.

Epidemija koronavirusa se polako smiruje, u Covid ambulantama je sve manje pregleda ali i pozitivnih, smanjuje se i broj zdravstvenih ustanova koje su u Kovid sistemu.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Smederevu je za poslednja 24 sata registrovano još 11 novih slučajeva infekcije novim korona virusom, dok su Smederevska Palanka i Velika Plana bez novozaraženih.

Informaciju da će smederevska železara u avgustu pokrenuti proizvodnju u Visokoj peći broj 1, koju je početkom sedmice objavila Televizija Smederevo, u petak je zvanično potvrdila kompanija HBIS, koja se oglasila saopštenjem za javnost.

Nastavljeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulice Vojislava Vujoševića na Koloniji u Palanci koju finansiraju lokalna samouprava i JKP “Vodovod”.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Podunavskom okrugu je u prethodnih nedelju dana registrovano još 26 novih slučajeva infekcije korona virusom.

Strana 1 od 226

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2