Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

UŽAS KOD SMEDEREVA: Drogirali je, pa silovali?

Četvorici muškaraca određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili obljubu. Žrtva je udata, a njen suprug poznaje neke od uhapšenih. Za još jednim osumnjičenim se traga, pišu Večernje Novosti.

Žena koju su u selu Osipaonica kod Smedereva prošle sedmice navodno dva puta silovala ukupno petorica muškaraca, bila je u vreme seksualnog napastvovanja pod dejstvom narkotika, saznaju "Novosti". Četvorica osumnjičenih su iza rešetaka i njima je određen pritvor do 30 dana, dok se za jednim muškarcem i dalje traga.

Prema saznanjima do kojih je došlo Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje vodi pretkrivični postupak, žrtva je bila drogirana. Njena priča se proverava, a detalji se čuvaju od javnosti.

- Oštećena je saslušavana više puta. Njena priča je veoma ozbiljna, dramatična i uverljiva. Materijalni dokazi koji postoje, i koji su provereni, poklapaju se sa njenim iskazom, i upućuju na to da je reč o prinudnom seksualnom činu - kaže naš izvor iz Tužilaštva.

Slučaj je otkriven nakon što je žena prijavila sve policiji. Ona je, inače, udata, a njen suprug, kako saznajemo, neke od osumnjičenih poznaje odranije. Žena je, odlukom tužioca, iz bezbednosnih razloga sklonjena i tokom postupka nalaziće se na tajnoj lokaciji, saznajemo od našeg izvora.

Prema nezvaničnim informacijama "Novosti", osumnjičeni ne odbacuju tvrdnje da su sa žrtvom naizmenično imali seks sporne večeri. Tvrde, međutim, da je reč o dobrovoljnom odnosu, i da nije bilo nikakve prisile sa njihove strane. Navodno, sve je snimljeno njihovim mobilnim telefonima, a snimci su predočeni istražnim organima.

Podsetimo, reč je navodno o dva događaja obljube. U prvom su, prema priči oštećene, učestvovala četvorica, a u drugom dvojica muškaraca. Žrtva tvrdi da je jedan od silovatelja učestvovao u oba slučaja napastvovanja. Policija i dalje traga za još jednim muškarcem za koga se veruje da ima veze sa ovim slučajem.

Izvor: Večernje Novosti

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2