Oktobar 07, 2022

 

postanski 17.06.22

Osumnjičeni da su oštetili državni budžet za 280 miliona

By Oktobar 11, 2017 0

Požarevačka policija, u saradnji sa poreskom policijom, uhapsila je Č. B. (58) iz Požarevca i D. D. (33) iz Smedereva, zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja, čime su budžet Srbije oštetili za više od 280 miliona dinara.

Sumnja se da su njih dvojica, i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, od januara do decembra 2016. godine, kao odgovorna lica u tri privredna društva sa teritorije Požarevca, Smedereva i Beograda, sačinili račune sa neistinitim sadržajem o navodno izvršenom prometu dobara u ukupnom iznosu od oko 1,4 milijarde dinara.

- Na osnovu ovih računa, Poreskoj upravi u Požarevcu podneta je poreska prijava sa neistinitim sadržajem, po osnovu koje je umanjena poreska obaveza za više od 230 miliona dinara - navodi se u saopštenju Policijske uprave Požarevac.

Č. B. se tereti i da je od januara do juna 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, u poslovnim knjigama svog preduzeća, evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od fizičkih lica u ukupnom iznosu većem od 460 miliona dinara.

Te prihode u poslovnim knjigama Č.B. je predstavio kao druge prihode fizičkih lica na koje nije prijavljen i nije plaćen porez u ukupnom iznosu od oko 49 miliona dinara. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2