Januar 22, 2022

 

postanska22 12

Dvojici preduzetnika pritvor, treći u bekstvu

By Oktobar 17, 2017 0

Osnovni sud u Požarevcu odredio je pritvor do 30 dana protiv Č.B. (58) iz Požarevca i D. D. (33) iz Smedereva, zbog osnovane sumnje da su od januara do decembra 2016. godine, utajom poreza, oštetili državu za preko 280 miliona dinara, pišu Večernje Novosti.

Osumnjičenima je određen pritvor kako ne bi uticali na svedoke, a protiv njih je pokrenuta i istraga zbog navedenog krivičnog dela. U ovu utaju poreza umešan je još jedan osumnjičeni, ali on se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana potraga.

Sva trojica, kao odgovorna lica u tri privredna društva sa teritorije Požarevca, Smedereva i Beograda, sumnjiče se da su sačinili račune sa neistinitim sadržajem o navodno izvršenom prometu dobara u ukupnom iznosu od 1,4 milijarde dinara.

Na osnovu ovih računa, Poreskoj upravi u Požarevcu podneta je poreska prijava sa neistinitim sadržajem po osnovu koje je umanjena poreska obaveza za više od 230 miliona dinara.

Č. B. se tereti i da je od januara do juna 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, u poslovnim knjigama svog preduzeća, evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od fizičkih lica u ukupnom iznosu većem od 460 miliona dinara.

On je te prihode u poslovnim knjigama predstavio kao druge prihode fizičkih lica na koje nije prijavljen i nije plaćen porez u ukupnom iznosu od oko 49 miliona dinara.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2