Mart 30, 2023

 

postanska 20.03.2023

Žandarmi osuđeni na uslovne kazne od po šest i osam meseci za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog

By Decembar 08, 2017 0

Viši sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu osmorici žandarma povodom napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014. godine.

Žandrmi su osuđeni na uslovne kazne od po šest i osam meseci zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog, dok je komandir voda oslobođen presude.
Komadant tog žandarmerijskog voda Rade Matić, koji se teretio da nije preduzeo mere da spreči taj napad, oslobođen je optužbi.
Žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević osuđeni su na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.
Dragan Savić dobio je uslovnu jaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice.
Kazne se neće izvršiti ukoliko u roku određenom za proveru ne izvrše novo krivično delo.
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo, osuđeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.
Žandarmi su osuđeni zbog prebijanja pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića koji su bili na službenom zadatku, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.
Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.
Izvor: srbijadanas.com

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2